MUMBAI: Bir gangster olduğu iddia edilen kişi de dahil olmak üzere on iki şüpheli Obaid Radiowala2014’te yapımcıya yapılan çekimde rezerve edildi Kerim MoraniKhar bunglow, Perşembe günü özel bir MOCOA mahkemesi tarafından beraat etti. İddia edilen saldırıda yaralanan olmadı.
2021’de aktör Sonu Sood, savcılık tanığı olarak ifade verdi. Gangster Ravi’yi suçlayan savcının davasıydı. pujari aranan obaid ‘Yeni Yılınız Kutlu Olsun’ filminin yurt dışı haklarını almak için.
23 Ağustos 2014’te, Morani ailesinin Juhu’daki dört katlı evi üç kurşun sıktıktan sonra kaçmadan önce yaklaşık üç kişinin bir motosiklete ata binerek fren yaptığı bildirildi.
Beraat eden diğer isimler arasında inşaat malzemeleri tedarikçisi Mohammad Anis,
Müteahhit Ishrat Shaikh, özel bir şirkette çalışan Ashpak Sayyed ve Azim Khan, elektrikçi Mohammad Hasnath, emlakçı Ravikesh Singh, inşaat malzemeleri tedarikçisi Sufiyan Shaikh, Faiz Shiakh ve Arman Siddiqui, her ikisi de okuldaki öğrenciler. zaman ve meslekleri ‘sıfır’ olarak nitelendirilen Asif Khan ve Shahnawaz Shaikh. Aranan şüpheliler arasında Ravi Pujari ve diğer iki kişi Charanjit Singh ve Sarvar Singh yer alıyor.
Mahkeme, soruşturma görevlisinin aranan zanlı hakkında ayrı bir tutanak düzenleyeceğini söyledi. Pujari, 2021’de Hindistan’a iade edildi.
Sanıklar, aralarında Hindistan Ceza Yasası, Silah Yasası ve katı Maharashtra Organize Suçların Kontrolü Yasası (MCOCA) uyarınca cinayet işlemek için komplo kurmakla ilgili olanlar da dahil olmak üzere çeşitli suçlamalardan beraat etti. Birçoğu 2014 yılında tutuklandıklarından bu yana yedi zanlı cezaevinde bulunurken, diğerleri kefaletle serbest bırakıldı. 2019’da ABD’den sınır dışı edilen Obaid Radiowala, başka suçlamalarla gözaltında tutuluyor.
İddia makamının davası, Morani kardeşlerin ‘Cineyug Entertainment Pvt Ltd’ adı altında film yapımcılığı yaptıklarıydı. Şirket ayrıca Hindistan’da ve yurtdışında etkinlik yönetimini üstlendi. İddia makamı, “Yeni Yılınız Kutlu Olsun” filminin yapımcılığını Red Chilly Entertainment’ın üstlendiğini ve filmin ABD’deki etkinlik yönetiminin başka bir şirkete emanet edildiğini ileri sürdü.
Moranilerin şirkete ABD’deki tanıtım çalışmalarında yardımcı oldukları iddia edildi. Aranan zanlılardan birinin ABD’de düzenlenecek tanıtım gösterileriyle ilgili olarak Moranilere Pujari adına tehdit mesajları gönderdiği öne sürüldü. Ayrıca 2014 yılında Pujari’nin filmin tanıtım gösterileri için de Moranis’i aradığı iddia edildi. İddiaya göre, onlara tanıtım şovunu “maliyet-maliyet esasına göre” sağlamalarını söyledi ve anlaşma 48 yıl içinde onaylanmazsa korkunç sonuçlarla tehdit etti.