8 Saatlik Sorgulama: CBI Manish Sisodia’ya Ne Sordu | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Pazar günü CBI genel merkezinde yaklaşık sekiz saatlik sorgulamanın ardından, Delhi Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia, tüketim vergisi politikasının oluşturulması ve uygulanmasında yolsuzluk iddiasıyla bağlantılı olarak tutuklandı.
İşte sorgulama oturumu sırasında meydana gelen birkaç önemli gelişme:
İddiaya göre hangi CBI Sisodia’ya sordu?

• DANICS memuru C Arvind’i Arvind Kejriwal’ın evine çağırıp ‘taslak GoM’ raporunu teslim ettiniz mi?
  • GoM toplantılarında toptan işin özel kuruluşlara verilmesi hakkında herhangi bir tartışma oldu mu?
  • Bu toplantılarda özel kuruluşlara %12’lik bir marj konulacağı konuşuldu mu?
  • %6’lık (%12’lik marjın) sözde rüşvetleri nerede kullanıldı? Toplam rüşvet olarak ne kadar para alındı?
  • İşadamları Amit Arora, Dinesh Arora ve Arjun Pandey ile ilişkiniz nedir?
  • Özel tüketim vergisi komiseri ve diğer iki özel tüketim vergisi yetkilisi ile politika oluşturma konusunda hangi tartışmalar yapıldı?
  • İddia edilen bir suçu işlerken çoğu başkasının adına olmak üzere birden fazla telefon kullandınız mı?
  • Yetkili makamın onayı alındı mı?
CBI’nin FIR iddiaları

• CM Yardımcısı Manish Sisodia, Tüketimden Sorumlu Komisyon Üyesi Arva Gopi Krishna, Komiser Yardımcısı Anand Tiwari ve Komiser Yardımcısı Pankaj Bhatnagar, yetkili makamın onayı olmadan ve gereksiz yapma niyetiyle 2021-22 yılı için tüketim vergisi politikasına ilişkin tavsiyelerde bulunma ve kararlar alma konusunda etkili oldular. İhale sonrası lisans sahiplerine kolaylıklar
  • İçki işadamları Amit Arora, Dinesh Arora ve Arjun Pandey, Manish Sisodia’nın yakın ortaklarıdır ve içki ruhsatı sahiplerinden toplanan yasa dışı parasal yardımların sanık yetkililere yönlendirilmesi ve yönetilmesinde aktif olarak yer almaktadırlar.
CBI’dan yeni bulgular

• Önceki politikada ve Bakanlar Kurulu (RvM) taslağında toptan ticaret için kar marjı %5 idi. Bu, Güney Lobisinin talebi üzerine %12’ye çıkarıldı.
  • Özel tüketim politikası uzman komitesinden gelen raporlar, uzman komiteyi destekleyen Bakanlar Kurulu’ndan daha önceki bir muhtıra çıkarılarak hesaplı bir şekilde bir GoM derlenerek tamamen bozuldu.
  • Önemli bir dosya eksikti.
  • ‘South Lobby’ rüşvet verirdi.
  • Kıdemli bir vergi memuru hatta kalması için baskı gördü.
Büyük projeler Sisodia tarafından yürütülüyor
– Bütçe 2023-24
– Rozgaar Bütçe planları – Starters politikası, gıda kamyonu politikası, ikonik pazarların yeniden geliştirilmesi, gıda merkezlerinin yenilenmesi, bulut mutfaklar, elektronik şehir, portal Dilli Bazaar, Rozgaar Bazaar 2.0, güneş enerjisi politikası yoluyla yeşil işler ve diğerleri.
– G20 hazırlıkları
– Yeni okul binalarının inşaatı, Mükemmellik Okulları, yurt dışında öğretmen eğitimi.
– Yeni hastanelerin inşası, her vatandaşa e-sağlık kartı, yaşlılara ücretsiz patoloji testleri.
– 500 km’lik yolun Avrupa standartlarına göre yeniden inşası.
– Yeni tüketim vergisi politikası
Sisodia tarafından yönetilen portföyler
Finans; takvim; Evde; eğitim; teknik ve yüksek öğrenim; sağlık; Kamu işleri; kentsel gelişim; sulama ve taşkın kontrolü; su; akım; uyanıklık; turizm; endüstriler; iş; tüketim Vergisi; sanat, kültür ve diller; Hizmetler; ve arazi ve bina.