BENGALURU: Serin bir Cuma sabahıydı Jayanagar 4. T bloğu, ne zaman Anand (isim değişti), popüler bir çevrimiçi ödeme portalında çalışan 29 yaşındaki bir satış görevlisi, banyoda göğüs ağrısı çekmeye başladı. Evdeki tek kişi olan eşine durumu anlattı ve birlikte hastaneye gitmek için birinci kattaki evlerinin merdivenlerinden yavaş yavaş inmeye başladılar.
Alt katta, ev sahipleri – bir doktor ve karısı – günlük işlerine devam ediyorlardı. Genç çift, sorunu bildirmek için zili çaldı. Geeta PurushothamKapıyı açan 74 yaşındaki kiracının kalp rahatsızlığı olabileceğini hemen anladı. “Onlardan oturmalarını istedim ve sırt ağrısından dolayı istirahat eden kocamı aradım” dedi.
85 yaşındaki Dr. ND PurushothamJayanagar’da tanınmış bir KBB uzmanı yataktan fırladı, genç adamı başka bir yatak odasına yatmaya zorladı ve ilk yardım sağlamaya başladı.
“Ciğerleri rahatlasın diye ona steroid inhaler verdim. Tansiyon aleti ve nabız oksimetresi ile hayati değerlerine baktım ve başladım. canlandırma (Canlandırma).
Göğüs kompresyonları, hastanın bilinci yerine gelene kadar beş dakika sürdü” dedi doktor. Bu sırada Geeta, kızına 10 dakika içinde gelen ve Anand’ı en yakın hastaneye götüren bir ambulans ayarlattı.
Anand, “Onlar bizim için aile gibiler ve mahallemizde bir doktorla yaşadığımız için şanslıyız” dedi. Purushotham, “Onu kaybedebileceğimi düşündüm. Nabız oksimetresi kayıt göstermedi. Gözleri kapalıydı. CPR’ye başladım. Acımı unuttum ve tek düşündüğüm onu nasıl hayatta tutacağımdı” dedi.
“…Hastanedeki doktorlar, zamanında geldiğim ve doğru tedaviyi aldığım için mutlu oldular.” diyen Anand, kalp krizi geçirdiğini de sözlerine ekledi.