MUMBAI: Shiv Sena (UBT) lideri ve eski bakan Aaditya Thackeray Cuma günü partisinin BMC’nin Rs 263 crore şehir mobilyaları ihalesine karşı mahkemeye gideceğini söyledi.
Aaditya, BMC’nin proje kapsamında satın alacağı kalemlerde yüzde 100 maliyet artışı olduğunu iddia etti.
Aaditya, konuyu BJP Milletvekili Mihir Kotecha’nın bu ihalede şike yaptığı iddiasından iki ay sonra ele aldı.
Ocak ayında Belediye Komiseri Iqbal Chahal’a yazdığı bir mektupta Kotecha, iddiaya göre numune testlerini manipüle ederek şirketin ihaleyi kazanacağını tahmin etmişti. BJP, bu projede büyük bir şike olduğunu söylemiş ve kazanan şirketin adını Chahal’a vermişti.
“BMC yöneticilerinin bürokrat mı yoksa diktatör mü olduğunu bilmiyoruz, çünkü tüm yönetim muğlak bir şekilde çalışıyor. Tüm görevler, CM’nin ofisi olan Kentsel Gelişim Departmanı (UD) tarafından verilir. BJP Milletvekili Mihir Kotecha BMC’yi bizim partimizden değil iktidar partisinden yazmıştı. Tüm kalemlerin maliyeti arttı. Bunların hangi kalemler olduğunu bile bilmiyoruz ve bir müteahhitten tüm kalemleri aldıkları için ihalelerde karteller çıkıyordu. Ekiciler ve banklar kuracaklar… 40.000 bank. Aaditya, anayasaya aykırı CM’nin mitinglerinde boş koltukları sevdiğini biliyoruz, ancak BMC bu yedek kulübelerini nereye koyacak?
“Bu dolandırıcılık bir BJP MLA tarafından ifşa edildi ve o bile yanlış cevaplar aldı. Bunu mahkemeye taşıyıp soruşturma talep ediyoruz. Aaditya, Cuma günü Vidhan Bhavan binasında yaptığı konuşmada, “Ancak hükümetimiz iktidara geldiğinde, tüm bu dolandırıcılıklarla ilgili bir soruşturma başlatacağız ve suçlular hapse girmek zorunda kalacak” dedi.
Kotecha’nın iddialarının ardından BMC, tüm departmanlarda standart spesifikasyonlarla tekdüzeliği korumak için 10 şehir mobilyasının tamamını tek bir ajans aracılığıyla satın almaya karar verdiğini açıklamıştı. BMC, ihale sürecinde gerekli özenin gösterildiğini ve dolandırıcılık iddiasının reddedildiğini söylemişti. BMC ayrıca, tüm isteklilerden alınan tüm numunelerin test kriterlerini geçtiğini söyledi.
“Farklı yetkililerin aynı anda patikanın bir bölümünde çalışmasını ve bu nedenle kaosa yol açan birçok kazı vb. Bu, iyi bir planlama, denetim ve sıralı kalitede çalışma sağlar. Bir kez daha, Trafik ve Yollar Departmanındaki mühendisler ‘önce yaya politikası’ konusunda bilgili. Bazı kalemler için, kusurlara karşı sorumluluk süresi 10 yıldır, bu da sıkı kaliteyi garanti eder,” diyen BMC, çeşitli departman ofislerinin gerekliliklerinin birleştirildiğini de sözlerine ekledi.
“Daha önce bir iktidar partisi MLA da bunu bir mektupla gündeme getirmişti, ancak BMC yönetimi yolsuzluk konusunda anayasaya aykırı hükümetin desteğini almış görünüyor. En önemlisi de çoğumuz BMC’nin neyi, ne oranda ne kadara satın aldığını detaylı olarak bilmiyoruz. Süreç opaktır ve bir yüklenicinin lehinedir. Toplu alımlarda fiyat artışı değil indirim yapılmalıdır! Para artık müteahhite veriliyor ve teslim süresi 3 yıldan fazla! Bunu daha önce de söyledim, bu anayasaya aykırı hükümet inşaatçılar ve müteahhitler içindir, sıradan insanlar için değil. Buna mümkün olan her şekilde direneceğim. bu
Bugün seçilmiş temsilcileri olmayan BMC, bu hainler çetesi tarafından ve benim şehrim Mumbai’yi yozlaştırmak için bir para makinesi olarak kullanılıyor!” Aaditya bir tweet’te söyledi.
Bunu daha önce de söyledim, bu anayasaya aykırı hükümet inşaatçıların ve müteahhitlerin işidir, komünlerin değil… https://t.co/rMbjkfqiBO
— Aaditya Thackeray (@AUThackeray) 1679055673000