AAP, Delhi LG UK Saxena, müdür atama konusunda kilitlendi | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi Vali Yardımcısı VK Saxena ile Aam Aadmi partisi liderliğindeki hükümet arasında çatışma şiddetleniyor. Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia LG’yi eğitim bakanını atlatarak okul müdürlerinin atanmasını engellemekle suçluyor.
Sisodia, LG’nin yanlışlıkla şehir yönetimini gecikmelere neden olmakla suçladığını ve Saxena’nın eğitim departmanı yetkililerine bakan yerine doğrudan kendisine rapor vermeleri talimatını verdiğini iddia etti.
“LG Saxena, 126 gönderinin yeniden canlandırılması için krediyi haksız yere gasp edip kalan 244 gönderiyi arka plana atarak Delhi halkını yanıltıyor. LG, Eğitim Bakanlığı’nın önerisine dayanarak 244 gönderinin kaldırılmasını onayladığını iddia ediyor. , ancak dosyanın kendisine Milli Eğitim Bakanı aracılığıyla iletildiğini teyit edebilir mi?” dedi.
AAP’nin LG’nin bu görevlere ilişkin adaylığı geri çektiğini iddia etmesinden günler sonra, vali yardımcısı ofisi Salı günü yaptığı açıklamada, Sisodia yönetimindeki eğitim bakanlığının 244 okul müdürü kadrosunun kesilmesini teklif ettiğini ve bunların beş yıl boyunca doldurulamayacakları için “kaldırılmış kabul edildiğini” söyledi.
Saxena ayrıca, başbakan yardımcısının iddialarının aksine, öneriye katılmadığını ve bunun yerine eğitim departmanının müdürlük kadrolarının kaldırılması veya oluşturulmasıyla ilgili bir soruşturma başlatmasını tavsiye ettiğini söyledi.
LG ofisi ayrıca Sisodia tarafından Saxena aleyhine ileri sürülen iddiaları “açıkça yanlış, gerçeklerden yoksun, yanlış, kasıtlı olarak yanıltıcı ve Delhi Yüksek Mahkemesinin anayasal hükümlerine ve emirlerine tamamen aykırı” olarak nitelendirerek reddetti.
Sisodia, LG’nin okul müdürlerinin atanmasına ilişkin “yanlış ve yanıltıcı” bir açıklama yaptığını iddia etti.
Astların atanmamasının LG’nin işleyişindeki bir “başarısızlık” olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: “LG, hizmetler departmanının başına getirilirse ve tüm kararları eğitim bakanı dışında alırsa, o da eğitim bakanından sorumlu olacaktır. Bu 244 gönderi neden zamanında doldurulmadı?”
Sisodia daha önce Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, 370 müdürün atanmasına ilişkin dosyanın LG ofisine gönderilmesini sağladıklarını, ancak yalnızca 126’sının onaylandığını ve LG’nin “ince gerekçelerle” 244 göreve atamayı geri çektiğini söylemişti. .
Ayrıca LG’yi hizmetler bölümünü anayasaya aykırı olarak devralmakla suçlamıştı.
Ancak LG ofisi bu iddiaları reddetti. “Aslında, Manish Sisodia liderliğindeki eğitim departmanı, vali yardımcısının onayına 126 pozisyonun yeniden canlandırılması ve 244 müdür pozisyonunun kaldırılması için bir teklif sundu.”
LG ofisi, Hazine Bakanlığı’nın 12 Nisan 2017 tarihli bir notuna göre, Eğitim Bakanlığı’nın bunları beş yıldan fazla dolduramadığı için bu pozisyonların “kaldırıldığı” kabul edildi.
Genelgede ‘iptal edilmiş sayılan’ kategorisine giren bir pozisyonun yetkili makamın izni olmadan doldurulamayacağı belirtilmektedir.
Hazine Bakanlığı notunda ayrıca beş yıl boyunca boş kalan kadroların derhal kesilebileceği belirtildi.
Hazine Müsteşarlığı’nın notuna göre, toplam 370 müdürlük kadrosunun 126’sı iki yılı aşkın süredir, 244’ü ise beş yılı aşkın süredir boş bulunuyor ve bu kadrolar “kaldırılması farz edilen” kapsamında yer alıyor.
LG ajansı, başbakan yardımcısının iddialarının aksine, LG’nin eğitim bakanlığının 244 görevin kaldırılması önerisine katılmadığını söyledi.
(PTI girişi ile)