ABD Açık’ta çeyrek finalde Muchova, Strkov kariyerine veda etti

uTKu

New member
Muchov, kariyerinde ilk kez ABD Açık’ta çeyrek finalde oynayacak. Flushing Meadows’taki turnuva bu haftaya kadarki son Grand Slam oldu ve mevcut on Dünya Kupası oyuncusu ilk sekiz arasında yer alamadı. Bu şu an için geçerli değil, ayrıca oynadığı formla benim bir sonraki aşamaya geçtiğimi görecek.

ÇEVRİMİÇİ: Sorana Cirsteaov vs. Karolna Muchov

Yanıtı saat 1:00 SEL’den itibaren ayrıntılı olarak takip edeceğiz.

Hrka I. LTK Praha, son on maçın dokuzunu kazanarak ABD Açık’tan hemen önce Cincinnati’de finale yükseldi. New York’ta yine set kaybetmeden örümceğin içinden geçti, sadece son turda Bayan Wang Sin-ji’ye karşı, kazanmak için bir sete ihtiyacı vardı.

Bugün Rumen Cirsteaov’a karşı nasıl bir performans sergileyecek?

Sağda ve solda iki halka. Montreal’de ritimdeki değişimlerden etkilendi ama burada ortada kaldı. Bu yıl birlikte kart oynadığı Rumen’e karşı düellodan önce onu, bu Muchov’u yenebilmek için her açıdan sağlam olmam gerekiyor.

Şu an 10 yaşında olan Avrupalı oyuncu Cirsteaov başarılı bir turnuvaya imza attı. Yani sadece bir set kaybetti; bu, şu anki turda Kazakistan’dan dünya sırıkla atlamacı Jelen Rybakinov’a karşı yaşandı. 16. turda Belinda Bencicová’yı Vcarska’dan durdurdu.

Her iki tenisçi de birbirleriyle toplam 44 kez oynadı. Muchov’un daha iyi bir sicili var; ikisi yaz sezonunda olmak üzere iki ayrı kurtarış kazandı.

Gazetenin varsayımlarına göre, hâlâ aranıyor olmasına rağmen hafif bir favori olarak kalacak.

Karira Strkov kon, karışımdan ayrıldı

Strkov, zengin kariyerini New York’ta kesin olarak kapattı. Çek tenisçinin son maçı çeyrek final turuydu ve o ve Meksikalı Santiago Gonzlez, Japon-Hırvat ikilisi Ena Ibaharaov ve Mate Pavi’ye 4:6 ve 6:7 yenildi.

Sezonun son Grand Slam turnuvasına Strkov teknik squatlarla başladı. Teklerde ilk turda Estonyalı Kaia Kanepiová’ya karşı elenirken, Almanya teklerde Markta Vondrouová ile birlikte son 16’ya kalmayı başardı. Ancak sağlık durumu nedeniyle takım arkadaşları ona katılmadı.

Barbora Caddesi

Eka üçüncü turda en uzun süre dayandı ve o ve Gonzlez iki turdan sonra ilk sekize girdi. Ve daha da uzun süre dayanabilirlerdi, Ibaharaov ve Pavia’ya karşı oynadıkları diğer maçta daha iyi kazandılar ve ilk seti 3:1 önde geçtiler.

Ancak o tarihten bu yana Çek-Meksika galibiyet serisi yalnızca bir maç kaybetti ve 34. dakikada ilk seti kaybetti. İkinci sette ikili servis atıp oyunu bozmak için yoğun çaba harcadı. Eşit oyun sonunda Strcov ve Gonzlez birer gol atmayı başardılar, diğer çantayı da maçta kullandılar.

ABD Açık 2023

iDNES.cz web sitesi

Strkov, WTA turunda teklerde iki, çiftlerde ise 32 şampiyonluk kazandı. Fed Kupası’nda tekrar zafer kazandı ve Rio de Janeiro 2016 Olimpiyat Oyunlarında Lucie afov ile birlikte bronz madalya kazandı.

Teklerde Strcov, yıllar önce Wimbledon’da yarı finalde oynadığı Grand Slam’de sıralamada 16. sıraya yükseldi.

Eski dünya bir numarası, 2021 yılında hamilelik nedeniyle kariyerine son verdi ancak oğlu Vincent’ın doğumunun ardından bu yıl turnuvaların ardından son tura yükseldi. Diğer yerlerin yanı sıra, Madrid’de ve Wimbledon’da oynadı; burada, tıpkı 2019’da olduğu gibi, Tayvanlı Sie Wuwei tekler şampiyonluğunu kazandı.

Gauffov kanre ile ilerlemesine yardımcı oldu

Muchov ikilisinden daha iyi olan Cirsteaov, Spojench stt’den Cori Gauffová’ya meydan okuyacak. Amerikalı oyuncu, Arthur Ashe sahasındaki üç günlük programın su karşılaşmasında Letonyalı Jelena Ostapenko’yu 6:0 ve 6:2’lik net bir skorla mağlup etti.

Bu harika bir duygu. Geçen yıl burada çeyrek finalde kaybettim ve bu sefer daha iyi olmak istedim, dedi Gauffov sahasındaki bir röportajda. Tüm zaman boyunca dikkatliydim. Mobilyalara rağmen ilişkimden emin değildim. “Artık Jelena’nın her durumdan kurtulabileceğini biliyorum” diye ekledi.

Amerikalı

Çok

Gauffov, kariyerinde ilk kez New York’ta ilerledi ve 2001’de Serena Williams’tan bu yana ABD Açık’ta yarı finale yükselen en genç Amerikalı oldu.

Yerli tenisçi ve dünyanın bir numarası, karşılaşmanın ilk yarısında üstün oynadı. Hizmeti ilk gün aldı ve bir sonraki yolculukta bu kararını birkaç kez tekrarladı. Ostapenkov yedi gününün altısını kaybetti.

Beşinci turda dünyanın bir numarası Iga Wiateková’yı mağlup eden Lotyka, bu sefer favoriyi kaybetmedi. İlk başta oyunu kazandığı için mutluydu ve sekizinci denemede Gauff’un takımının ivmesini kırmayı başaramadı. Dünyadaki 21 kadın tenisçi önemli ölçüde daha fazla zorlamasız hata biriktirdi ve toplam 36 hata kaydetti; Amerikalı ise yalnızca 14 hata yaptı.

Djokovic’in erkekler arasındaki ilk yarı finalisti

Orta sahadaki ikinci maçta Sırp Novak Djokovic, evinde Taylor Fritz’i 6:1, 6:4 ve 6:4’lük setlerle mağlup etti. Turnuvayı üç kez kazanan Djokovic böylece erkekler arasında ilk yarı finalist ve 24. Grand Slam rekorunu kazanan dünyada en uzun süre kalan kişi oldu.

estaticitelet Djokovic, 1991’deki Jimmy Connors’tan bu yana ABD Açık’ın en yaşlı yarı finalisti oldu. Belgrad doğumlu oyuncu, kariyerinin en iyileri arasında New York’ta mücadele etti. Toplamda bu onun 47. Grand Slam yarı finali oldu ve dün Roger Federer’e karşı tüm zamanların rekoruna ulaşan ilk oyuncu oldu.

Duygusal

Uzun yıllardır bu sahada oynuyorum ve burada birçok epik maç oynadım. Malikanede verdiği bir röportajda Djok’a bunu onunla yapabileceğini ve ertesi gün daha da ileri geleceğini söyledi.

Djokovic sekizinci maçta bile Fritz’i yendi ve yedinci maçta onunla yüz bile kaybetmedi. Düelloda 25 sayı atarken Amerian ise Arthur Ashe sahasında 51 basit hatanın bedelini ödedi.

Maçlar sırasında sıcaklık 38 derece civarındaydı ve nem oranı yüksekti. Çok zordu. Djok’a bunun hiç de kolay olmadığını söyledi. Final mücadelesinde Sırp, Dalho Amerian’a meydan okuyacak. Beşinci rakibi ya Frances Tiafoe ya da Ben Shelton olacak.

tenis ABD Açık’ın sumru programı

Arthur Ashe’nin Mahkemesi: 18:00 Ostapenkov (20-Lot.) – Gauffov (6-ABD), Djokovic (2-Sırp.) – Fritz (9-ABD), 1:00 Muchov (10-R) – Cirsteaov (30-Roma), Tiafoe (10-ABD) – Shelton (ABD)

New York’ta ABD Açık tenis turnuvası

(sert yüzey, 65 milyon dolarlık bağış)

Mui:
Tekler – çeyrek finaller:

Djokovic (2-Sırp.) – Fritz (9-ABD) 6:1, 6:4, 6:4

kadınlar:
Tekler – çeyrek finaller:

Gauffov (6-ABD) – Ostapenkov (20-Enlem.) 6:0, 6:2

Smen tyhra – tvrtfinle:
Pavi, ibaharaov (Hırvatça/Japonca) – Gonzlez, Strkov (Meksika/R) 6:4, 7:6 (8:6)

Genç kızlar:
Tekler – 2. tur:
Samsonov (10-R)
– Harmonov (ABD) 6:0, 6:1
Pawlikowsk (Polonya) – Kovakov (13-R) 7:6 (7:4), 6:3