Adam Delhi’de Yaşam Mücadelesi Veriyor, Kadın Artık İçinde Mücadele Kalmadığını Söylüyor | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Jharkhand’daki Chatra köyünün bir sakini olan Shobha Devi, uzak rüyalarında bile ulusal başkenti ziyaret etmek için yaklaşık 25.000 Rs harcayacağını düşünmemişti. 30 yaşındaki oyuncunun tam da bunu yapması gerekiyordu: süreçteki tüm olası kaynaklardan borç para almak.
Ancak bu bir zevk gezisi değil, en ciddi nedenlerden dolayı. Onun kocası, Vikash Thakur, görünüşe göre park ücreti olarak 60 Rs talep ettiği için bir beden eğitimi öğretmeni tarafından kriket sopasıyla acımasızca dövüldükten sonra AIIMS Travma Merkezindeki yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Olay, 1 Şubat’ta Basant Lok’taki Priya Kompleks Pazarı’nda meydana geldi.
“Doktorlar kocamın çok kritik olduğunu söylüyor. Başına ve sırtına ek olarak kulaklarına da dikiş atılmış ve gözleri de etkilenmiş. İyileşmesi neredeyse iki yıl alacaktı. Sırtı o kadar ağır yaralandı ki en az bir yıl yürüyemeyecek,” dedi ve Thakur’un geçimini sağlayan tek kişi olduğu için ailenin nasıl idare edeceğini merak ederken gözyaşlarını tutamadı.
Devi, birinin zavallı bir adama nasıl yürüyemeyecek kadar sert vurabileceğini sordu. “Kocam görevini yaptı. Artık benim için umut yok. Üç çocuğumu ailemle birlikte Chatra’da bıraktım. Orada nasıl hayatta kalacaklarını bilmiyorum. Evim yıkılıyor” dedi.
Kocasıyla yoğun bakımda buluşmaya ilk gittiğinde Devi, kocasının tüm vücudunu sargılarla kaplı bulduğunu söyledi. “Benim dünyam çöktü. Kocamı çok seviyorum. Benim ondan ve çocuklarımdan başka kimsem yok” dedi.
Doktorların verdiği bilgiye göre, hasta başından ciddi şekilde yaralanarak AIIMS Travma Merkezine kaldırıldı. Beyninin her iki yanında kan pıhtıları bulundu. Ameliyat edildi ve beyin cerrahisi yoğun bakım ünitesine nakledildi.
Bir doktor, Pazar sabahı hastanın huzursuz olduğunu ve nefesinin kesildiğini ve yeniden solunuma verildiğini söyledi. “Hasta herhangi bir inotropik destek olmadan hayati olarak stabildir, ancak hemoglobin seviyesi beşe düşmüştür ve kan nakline ihtiyacı vardır” diye ekledi.
Akrabalarına göre Thakur, Mart ayında köyünü ziyaret etmeyi planlıyordu. Bir aile üyesi, “Çocuklar her zaman annelerine panayıra babalarıyla birlikte gitmek istediklerini söylerlerdi” diye hatırlıyor. Devi, çamurdan bir evde yaşadıklarını ve büyük kredileri geri ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. “Kocamın tedavisi için 25.000 Rupi daha borç aldıktan sonra Delhi’ye geldim, ancak paranın çoğu seyahat ve yemek için harcandı” dedi.
Bu arada, şüphelinin Thakur’a saldırdıktan sonra sopayla yürüdüğünü gösteren olayın bir videosu ortaya çıktı.
Polis, 1 Şubat günü saat 22:30’da kontrol odası tarafından alarma geçirildi ve ekip, Thakur’u pazarda ifade veremez halde baygın halde buldu. Bir görgü tanığı, Thakur’un 28 yaşındaki sanık Vikram Jeet Singh tarafından kafasına ve vücudunun diğer bölgelerine kriket sopasıyla bir düzineden fazla kez vurulduğunu iddia etti.