AIIMS-Delhi kampüsünü 5G’ye hazır hale getiriyor | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: İyi hasta bakımı, eğitim ve araştırma sağlamak için AIIMS, 30 Haziran’a kadar kampüsünü 5G özellikli hale getirmeye karar verdi. Ülkede teknolojiye sahip ilk kurum olacağını söyleyen yetkililer, süreci hızlandırmak için beş kişilik bir komite kurulduğunu da sözlerine ekledi.
AIIMS Direktörü M Srinivas tarafından yayınlanan bir ofis muhtırası, “Hasta bakımı, eğitim, araştırma, iyi yönetişim ve Entegre Tıp Üniversitesi Bilgi Sisteminin (IMUIS) en uygun şekilde konuşlandırılması için modern iletişim teknolojisinden maksimum düzeyde yararlanmak için, arzu edilir. tüm kampüs, binalar içinde sağlam bir mobil ve veri bağlantısı sağlamak için güçlü bir 5G mobil ağına sahip.”
Ayrıca, güçlü 5G bağlantısının, enstitünün NCI Jhajjar gibi ana kampüsleri ve sosyal yardım kampüsleriyle iletişim halinde kalmasına yardımcı olacağını ve kıdemli öğretim üyelerinin mesai saatleri dışında uzman tavsiyelerini sunmasını sağlayacağını söyledi.
İdari yetkililere göre, enstitünün her gün yaklaşık 50.000 ziyaretçisi var ve iyi bir mobil bağlantı çok önemli. Enstitüde bağlantının hiç olmadığı veya çok zayıf olduğu birçok karanlık yer olduğu gözlemlendi, bu da hastalar, personel ve ziyaretçiler için çok fazla rahatsızlığa neden oluyor.
Komiteye Nöroşirürji AIIMS Departmanından Profesör Vivek Tandon başkanlık edecek ve üyeleri arasında Dr Vivek Gupta (Bilgisayar Tesisi) ve Denetleme Mühendisi Jitendra Saxena yer alacak. Dr. Telekomünikasyondan Vikas komitenin üye sekreteri olacak ve telekomünikasyon bölümü kıdemli genel müdür yardımcısı Sunita Cherodath özel davetli olacak.
Yetkililer, komisyonun 20 Mart’a kadar tüm 5G mobil servis sağlayıcılarına bir ilgi beyanı yayınlayacağını ve onlardan kampüsü incelemelerini isteyeceğini söyledi. Komiteden iki haftada bir rapor sunması istendi.