AIIMS, Doktorlar İçin Robotik Cerrahi Eğitim Merkezini Başlattı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü (AMAÇLARI) olarak ayarlanır robotik cerrahi eğitim merkezi Hindistan’daki enstitünün ve diğer sağlık kurumlarının tüm klinik bölümlerinden doktorlar için.
Doktorlar bunun için yurt dışına gittiği için Hindistan’da ilk kez böyle bir eğitim veriliyor.
Enstitü Müdürü Prof. robotik cerrahi Hindistan’daki AIIMS ve diğer sağlık kurumlarının doktorları için eğitim tesisleri.
Yetkililer dedi robot yardımlı cerrahi minimal invaziv cerrahide en yeni yenilik alanlarından biridir. AIIMS, tıp teknolojisindeki bu yeniliği ilk benimseyenlerden biri olduğundan ve uzun yıllardır robotik cerrahi sistemleri kullanan eğitimcilerden oluşan bir yetenek havuzuna sahip olduğundan, eğitim tesisi tüm klinisyenler için bir nimet olacaktır.
Robotik cerrahi sistem üreticilerini önümüzdeki 3-6 ay içinde kar amacı gütmeden Enstitünün çeşitli kampüslerinde eğitim tesisleri oluşturmaya ve geliştirmeye davet etmek için kısa bir süre içinde açık bir ilgi beyanı başlatılacaktır. Böyle bir tesis için AIIMS, yaklaşık 500 metrekare alan, akademik alan, eğitim için kadavra/doku, eğitimli öğretmen havuzu vb. sağlayacaktır.
Üst düzey bir yetkili, üreticilerin tüm robotik cerrahi eğitim platformunu kurmalarının ve ilgili aksesuarları ve sarf malzemelerini ücretsiz olarak sağlamalarının beklendiğini söyledi.
Ayrıca, AIIMS yetkililerinin önceden onayını alarak, masrafları kendilerine ait olmak üzere, yeni teknikler hakkında eğitim vermeleri için dışarıdan uzmanları davet edebilirler.
Doktorlara göre robot destekli ameliyatlar, günlük ameliyat sayısını artırarak ameliyatların uzun bekleme listesini azaltacak. Hindistan’da bu tür tesislerin mevcudiyeti ile daha fazla doktor bu teknoloji konusunda eğitilecek ve bu tür bir eğitim için yurtdışına gitmek zorunda kalmayacak.
AIIMS yetkilileri, şimdiye kadar robotik ameliyatların sadece Üroloji Bölümü ile sınırlı kaldığını söyledi.