YENİ DELHİ: Hasta bakımı, eğitim ve araştırma için modern iletişim teknolojilerinden maksimum düzeyde yararlanmayı sağlamak, AMAÇLARI 30 Haziran’a kadar kampüsünü 5G’ye uygun hale getirme kararı aldı. Yetkililer, ülkenin 5G’ye hazır ilk kurumu olacağını belirterek, süreci hızlandırmak için beş kişilik bir komite kurulduğunu da sözlerine ekledi.
Direktör Prof. M. Srinivas tarafından yayınlanan bir ofis muhtırasında, – “hasta bakımı, eğitim, araştırma, iyi yönetişim ve entegre bir tıp üniversitesi bilgi sisteminin en uygun şekilde konuşlandırılması için modern iletişim teknolojisinden maksimum düzeyde yararlanmak için (İMUS) binalar içinde sağlam bir mobil ve veri bağlantısı sağlamak için tüm kampüsün güçlü bir mobil 5G ağına sahip olması arzu edilir.”
Ayrıca güçlü bir şekilde ifade etti 5G bağlantısı enstitü ayrıca uygulanmasında yardımcı olacaktır eKaza ve NCI Jhajjar gibi ana ve sosyal yardım kampüslerindeki eICU çözümleri, bu da kıdemli öğretim üyelerinin tatiller de dahil olmak üzere mesai saatleri dışında onlara uzman tavsiyesi vermesini sağlayacaktır.
İdari yetkililere göre, enstitünün her gün yaklaşık 50.000 ziyaretçisi var ve iyi bir mobil bağlantı çok önemli. Şu anda enstitüde mobil bağlantının hiç olmadığı veya çok zayıf olduğu birçok karanlık yer olduğu ve bunun da hastalar, personel ve benzer şekilde ziyaretçiler için çok fazla rahatsızlığa neden olduğu bulundu. Ayrıca çok sınırlı 3G/4G veri bağlantısı çoğu alanda ve 5G bağlantısı enstitü binasında neredeyse sıfırdır.
Komiteye Nöroşirürji AIIMS Departmanından Prof. Vivek Tandon başkanlık edecek ve üyeler arasında komite üyesi-sekreteri olarak Dr. Vivek Gupta (Bilgisayar Tesisi), Denetleme Mühendisi Jitendra Saxena ve Telekomünikasyondan Dr. Vikas ve Sunita Cherodath yer alacak. Telekomünikasyon Dairesi Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı özel davetli olacak.
Yetkililer, komitenin 20 Mart’a kadar NCT of Delhi’deki tüm 5G mobil servis sağlayıcılarına ilgi beyan edeceğini ve onlardan kampüsü incelemelerini ve 30 Haziran’a kadar kampüs 5G’yi etkinleştirmek için 15 Nisan’a kadar boşluk analizlerini ve çözüm tasarımlarını sunmalarını isteyeceğini söyledi. . Komiteden iki haftada bir rapor sunması istenir.