Ajmer, 15 yıllık mücadelenin ardından Mumbai’de iki taraflı tam kol nakli alan ilk Hintli adam | Bombay haberleri

EnondeR

New member
On beş yıl sonra Prema Ram Choudhary iki kolunu da kaybetti, Mumbai’de iki taraflı tam kol nakli yapılan ilk Hintli. Çoğu el nakli dirsek çevresinde yapılır, ancak Prema’nın bir elektrik çarpmasının ardından omzuna yakın amputasyon nedeniyle tam kollara ihtiyacı vardı. BEd derecesini takip eden 33 yaşındaki “Dünya çapında yalnızca üç veya dört tam kol nakli girişiminde bulunuldu” dedi.
Prema’nın naklini 16 saatlik bir operasyonda gerçekleştiren Plastik Cerrah Dr. Nilesh Satbhai Küresel HastaneParel, 9 Şubat’ta bir Fransız ekibinin iki yıldan kısa bir süre önce dünyanın ilk çift taraflı tam kol naklini gerçekleştirdiğini söyledi. Son üç yılda yedi el nakli gerçekleştiren Dr.
El nakilleri, böbrek nakillerine kıyasla nadirdir, örneğin; Hindistan’da sekizi Mumbai’de olmak üzere 30’dan azı gerçekleştirildi. Prema’yı takip ettiğim dört aydır bu naklin neden çok sık yapılmadığını anladım. Bir yandan beyin ölümü gerçekleşen sevdiklerinin kollarını bağışlamayı kabul eden çok az aile varken, diğer yandan uzun vadeli bir iyileşme süreci için zihinsel makyajlı bir alıcı seçmeye özen gösterilmesi gerekiyor. günlük fizik tedavi ile. Maliyet de var, ancak hastaneler ailelerin yardım yoluyla yaklaşık 30 lakh-artı Rs’lik faturayı toplamasına yardımcı oluyor.

ajmer adam kol nakli

Prema ile ilk olarak Aralık 2022’de, nakil için başvurduktan birkaç ay sonra tanıştım. Ajmer yakınlarındaki Kotri’de orta sınıf çiftçi bir aileden geliyordu, Mumbai’de bir daire kiralama imkanı yoktu ve bu nedenle Navi Mumbai, Seawoods’daki Jat Samaj Hall’da ikamet etti. Daha sonra yeni kollarının ağırlığını taşıyabilmeleri için omuzlarını güçlendirmek için fizik tedavi seansları için birlikte seyahat ederdik. Prema ve erkek kardeşinin onların fotoğraflarını çekmeye başlayacak kadar güvenini kazanmam haftalarımı aldı.
Prema ailesi hakkında konuştu; üç erkek kardeşin en büyüğü ve babası bir mermer madeninde çalışıyor.
2008’deki XII. Sınıf sınavlarından sonraki yaz tatilinde, fazladan para kazanmak için köyün elektrik santralinde işe girdi. “O yılın 28 Haziran’ında yanlışlıkla evimin hemen dışındaki bir elektrik kablosuna dokundum ve vücudumdan 11.000 volt akım geçti” dedi. Hayatını kurtarmak için kolları kesilmek zorunda kaldı.
18 yaşındaki çocuğu aklı başında tutan, babası Mohan Lal’in umut dolu sözleri oldu. Ayaklarıyla yazmayı öğrenen ve çalışmalarına devam eden Prema, “Babam bana her gün iyi bir şeyin geleceğini söylüyordu. Pozitif tavrı bana yardımcı oldu” diyor.
2019’da ilk kez Koçi’deki Amrita Enstitüsünü ziyaret etti, ancak Covid kilitlenmesi nedeniyle takip edemedi. Mumbai’nin ilk el nakli hastası olan Monica More hakkında okuduktan sonra 2022’de Mumbai’ye geldi ve Ağustos’ta ameliyat için kaydoldu.
Ancak bir donör beklemek ürkütücü ve uzun sürdü; adı Ocak ayında bekleme listesinin başına tırmandı. 8 Şubat’ta, uzun zamandır beklenen telefon geldiğinde bir fizyoterapi seansından sonra Seawoods konukevine yeni dönmüştü: “Surat Sivil Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen potansiyel bir donör var.”
Ameliyattan sonra (ayrıntılar için resimlere bakın), Prema açıkça mutludur, BEd kursunun final sınavına girmeyi planlamaktadır. Babası Mohan Lal’in sözleriyle, “Oğlumun 15 yıllık vanvas (sürgün) nihayet sona erdi. Şimdi yapacağım ilk şey kendimi organ bağışçısı olarak kaydettirmek ve tıpkı Tanrı’nın gönderdiği gibi diğer insanlara yardım etmek. oğlumun aldığı donör.”