Arjantin’de Messi tanrıdır ama Mumbai’de Ivan Singh kraldır. top zamanı | Bombay haberleri

EnondeR

New member

MUMBAI: 29 yaşında Arjantinli bir müzisyen. İvan Singh ilk gününde büyük bir çekiliş vaat ediyor. Mahindra Blues Festivali cumartesi günleri benzersiz dört telli kutulu slayt gitarı ‘Lata da Batata (Tatlı Patates Konservesi)’ tıngırdattığında. Geleneksel tarzın ötesine geçen bir teneke patates kutusundan hazırlanmış, ses ve melodi şaşırtıcı bir şekilde sitarı anımsatıyor.
Ataları Singh Arjantin’de doğup büyümeden önce Hindistan’dan göç etmiş olan nazik gitarist ve şarkıcı, “Bence bu (Hint müziği) DNA’mda bir yerlerde,” diye güldü.
Yaklaşık bir yıl önce Chicago’ya taşınan enerjik sanatçı, yedi dakikalık bu kısa röportajda hayat hikayesini özetledi. “Büyük-büyük-büyükbabam yaklaşık 120 yıl önce daha iyi bir yaşam arayışıyla Hindistan kıyılarını terk etti. Brezilya’ya göç ederek başladı ve inanacaksınız, ta Arjantin’e kadar yürüdü! Orada İspanyol bir kadınla evlendi. ve daha sonra geldiğim yer olan Cordoba’ya yerleştim.”
“‘Singh’ atalarımın Pencap eyaletinden geldiğini düşünüyorum ama emin değilim. Büyükbabam annem sadece dört yaşındayken öldü, bu yüzden tüm aile geçmişimiz hakkında emin olamadı. köklerime bağlı kalmak için sosyal medya hesaplarım dahil her yerde soyadımı kullan. Tam adım Ivan Gomez Singh.”
Cuma günü Mumbai sahilinde duran Singh, nesiller önce göç ettikleri için ailesinde Hindistan’a dönen ilk kişi olmaktan gurur duyuyordu. “Bir ay daha uzun kalıp ülkeyi ve mutfağı keşfetmek isterdim ama şu anda turnedeyim. Önümüzdeki hafta Chicago’da bir konserim var. Bir gün Hint müziği öğrenmek isterim.” .
Cumartesi günü Mehboob Studio’daki konserde seslendireceği şarkılardan biri, genç müzisyenin yapmayı çok sevdiği bir eğlence olan ‘seyahat etmek’ olarak tercüme ediliyor.
Bir Chicago Blues sanatçısı olarak kariyeri, bu festivalde de sahne alan efsanevi Buddy Guy ve John Primer eşliğinde gelişti. “Chicago’ya yerleşmeden önce İsveç’ten Meksika’ya kadar pek çok ülkeyi dolaştım. Orada blues sahnesi çok canlı. Her hafta sonu çalıyoruz – gerçekten benim için daha iyi bir yer olamazdı! Burası bir blues ve gitar okulu ,” fışkırdı.
Ivan, Arjantin turlarının yanı sıra Kuzey Amerika, Avrupa, Orta ve Güney Amerika’da dokuz ülkede forma giydi. Lurrie Bell, Jimmy Burns, Lil’ Ed Williams, Billy Branch, Omar Coleman, Robert Randolph, Chris Cain (Albert King) ve Tony Coleman (BB King) gibi uluslararası sanatçılarla da aynı sahneyi paylaştı. Arjantin müzik yolculuğu sırasında diğerlerinin yanı sıra Charly Garcia, Pappo Blues Band ve Don Vilanova Botafogo ile işbirliği yaptı.