Artık hokeyde neşe görmüyordum. Vlach kariyerinin sonu ve hokey ortamı hakkında

uTKu

New member
Bir süredir bunu düşünüyordum, bir gecede karar verilmedi. Bazı teklifler aldım ama iDNES.cz ile yaptığım bir röportajda Vlach'a hokeyde sahip olmam gereken mutluluğu göremedim. Bir oyun gibi içinden çıkamadığım bir pisuarın içine düştüğümü hissettim. Çok yapışıyor ve çıkartma çok çıkıyor. Ve bu sadece om'da değil, diğer tuşlarda da bunu fark ediyorum. Avcı elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ama bunu aceleyle yapamayacağını düşünüyor.

Ne tür bir kediyi kastediyorsun?
Bir hokey oyuncusu olarak çevreyi belli bir şekilde fark ediyorum. Sanki deneyelim ve görelim gibi hissettim. Seninle bir kulüpte oynadığımda antrenör bana bunun yanlış olduğunu söyledi. Gly mi, paten mi, saldırganlık mı, yoksa başka bir şey mi diye sordum ama cevap alamadım. Ahşabı yontmak için elimden geleni yaptım. Bugün bir inşaat şirketinde çalışıyorum ve bana söylediklerinde bir ev inşa ediyorum, onu inşa ediyorum ve hazır olup olmadığını biliyorum. Hokeye göre bir fark var. Hokey ortamı genellikle tahmin edilemez ve siz olayları uygun gördüğünüz gibi yorumlarsınız.

Ne demek istiyorsun?
Bir kulübün önceki sezonlarda düzenli olarak yirmi gol atılan bir maçı desteklediğini düşünün. Ama aniden, üst üste yedi maçın altısında sana bir kez bile vurmayacağı için şanslıyım. Geçmişte kendini çok zorladığını düşünerek ona kulübü kazanma şansı vermek yerine kötü davranmaya başlayacak, bu ona göre değil ve kendini baskı altına alacak.

Bazı yerlerde bir günün hatırası da kayboluyor.
hri ve vt sabırla pmj iletişiminde hata oluştu. Bazen menajer, sanki bir şeyler oluyormuş gibi göstermek adına taraftarlara değişiklik yapmaları için baskı yapıyor. Oyunlar bir mağaza gibidir. Birinden hoşlanmadığında hemen başka birini arar, herhangi bir tümdengelim, geri bildirim olmadan sakin bir atış yapar veya başka bir yere saha yapar. Evet istisnalar var ama reklam kulübünde işler böyle yürüyor. Ve böylece bu yaşımda ve fiziksel olarak o dönemde olduğum hissine kapıldım, aslında spor işinin normal bir parçası olmasına rağmen aslında tam olarak kendime güvenmiyorum.

Roma Ulahı

• Doğmak: 21. Ervna 1989, Zln'de
  • – Karira: Zln (200712), Liberec (201213), Karlovy Vary (201314), Zln (201417), Olomouc (201718), Tinec (2018), Karlovy Vary (201819), Plzeň (2019), Pardubice (201920), Vsetn (202022) ) ), Prostjov (202223), Zln (2023), Perov (202324), Prostjov (2024)
  • Play-off'lar da dahil olmak üzere ekstra ligdeki denge: 637 ribaund, 116 gol ve 127 asist
  • Birinci ligde denge ve play-off: 207 kurtarış, 37 gol ve 69 asist

Size kendi bakış açımı anlatacağım: Arkamda her zaman iyi hareketleri olan bir teknik pivottunuz ama sert ve agresif bir oyun sergilemediniz. Hızlanın ve hokey sopasını olabildiğince hızlı hareket ettirin.
Hokeyin bana yakıştığını biliyorum ve ben de bu trende uyum sağlamaya çalıştım. Başka şekillerde de çalıyordum, zevkime alışık değildim. Dövüşleri bitirmek ve saldırmak istedim. Benim de kondisyon sorunum yoktu, babam beni zorlu dikenlere sürükledi. Erişim veya dağıtımla ilgili bir sorunum olduğunu düşünmüyorum.

Peki neden yirmili yaşlarınızda ekstra lige çıktınız ve sonra birinci ligde oynadınız? Vs'deki potansiyele vt karar verildi.
Annem bana kariyerimin nerede ters gittiğini sordu. Ona göre Zln'deki ikinci savaş sırasındaydı ki ben bunu düşünmüyorum. Muhtemelen kendimi çok fazla baskı altına soktuğumu düşünüyorum. Bugün yaptığım gibi kafamı çalıştırmadım.

Sizin nesliniz zihinsel alışveriş hakkında pek bir şey bilmiyordu, değil mi?
Hata olduğunu düşündüğüm şeyi kullanmadılar. Bugün ise ona giden iki yol var. Performansın yüzde doksanı kafaydı, bunu kendi deneyimlerimden biliyorum. Kaç kez buzun üzerinde saçmalıklarla dolu bir şekilde eziyet ettim ve kim oyuna geldi? Sana beş kez sormayı başardım, sonra biri sormadı ve sonra çalışmadaki beşincisiyle ilgilendim, böylece iyi olanları inceleyebildim. Daha sonra bir sonraki hafta avcı daha baştan bir hata yaptı ve oyunu kazandı.

Kariyerinizde farklı bir şey yapar mıydınız?
Muhtemelen Karlovy Vary'den bir daha bu kadar erken ayrılmazdım. 2018/19 sezonu benim için orada iyi geçti (50/9+17) ve bana da sözleşme teklifi geldi. Daha Aralık ayında Plzeň'e yaklaştı ve ben de oraya gitmeye karar verdim. Ne yazık ki bu bir hataydı. Pilsen'de benim hamlemden sonra bana saldırarak savunma merkezini zayıflattılar. Daha önce bu rolü hiç üstlenmedim ve almak bile istemiyorum. Karanlığa yardım edebileceğim başka avantajlarım da vardı.

Daha sonra Pardubice köpeği, kesinlikle birinci ligde demir attığınız Vsetno'ya ulaştı.
Var'dan tanıdığım dönemin spor menajeri Kverka tarafından Pardubice'ye götürüldüm. Blohlav ve Janeck'i de sevdim. Yürüyüşümden bir hafta sonra hepsi atıldı ve farklı bir yere yeni bir ev inşa edildi. Hokeyde işler böyle yürüyor. Biraz abartarak, bırakın uygun kulübü, Lidl'de bir takım bile seçemediğimi söyledim. (smv)

Ekstra lig ile birinci lig arasında gerçekten sandığınız kadar büyük bir fark var mı?
Extraliga taktik geliştirmek açısından önemlidir, birinci ligde hokey daha yoğundur, daha fazla kayma yapılır ve taktiklerin yerini mücadelecilik ve inatçılık alır. Eski oyuncuların kariyerlerini bitirmek için buraya gelmeleri gibi bir durum söz konusu değil. Pek çok çocuğun ekstra lig hedefleri var, rekabet büyüyor. Yıllar önce kulüpler birinci ligde oynuyordu ve siz onları hiçbir sorun yaşamadan yenebileceğinizi biliyordunuz. Bugün dünya daha dengeli ve daha iyi.

Roman Vlach, Zlín formasıyla –

Diğerlerinin çoğuyla karşılaştırıldığında, değirmenin altında bir çanta. Geri kalan Kladno sizi Vsetn barda hiçbir sorun yaşamadan 4:0 yendi.
Bir ekstra lig maçı pozisyonundan çıtaya baktığımda basit görünüyordu: Yükselmek istiyorsan git ve bizi yen. Bence durum karmaşık. Mevcut modelde herhangi bir değişiklik yok. Birinci lig finalinde Vsetne ile Jihlava'ya penaltılarda 2:4 yenildiğimizi hatırlıyorum. Toplantıdan sonra hepimiz giyinik bir şekilde salona oturduk ve birine şöyle dedim: Peki bir bara gideceğimizi hayal edin. Birinci ligdeki takım yıpranmış ve yorulmuşken, lig dışı oyuncu ise izinli ve huzur içinde hazırlanıyor. Bu fizz'de fiziksel kelimeler tam bir şaka. Tinci'deki Venca Varaa'nın ya da Prostjov'daki Ale Totter'ın play-off'larda durumu fazla ciddiye almamasını ve kendilerine ne kadar yorgun olduklarını ve buz patenine gitmek isteyip istemediklerini kaç kez söylemeleri hoşuma gitti. NHL'de işler böyleydi.

Ekstralaştıracağım. Kariyerinizin en iyi yıllarını Karlovy Vary'de oynadığınız doğru mu?
Oraya ilk kez gençken gittim ve harika bir gruba dahil oldum. Martin Zaovi, Radim Binek, Michal Gulai ve diğerleri. Golfe ve başka şeylere gittik, birlikte çok çalıştık. Eşimle birlikte oradaydım, sadece ikimiz, çocuklarımızın gitmesine izin verilmedi ve bu benim özel hayatımı da gölgede bıraktı. Bütün kulüp uzun zamandır çalışıyor, belli bir konseptleri var, Dr. Rachna (Tom Rachnek) orada ikinci bir ev buldu. Bir zamanlar biri bana şöyle demişti: Bir yere gitme vaktin geldiğinde buradan ayrılmamalısın. Bunun doğru olduğunu kendi adıma biliyordum. Vary'de kalmam gerekiyordu

Karlovarsklı Roman Vlach (solda), Olomouc'tan gelen hücum rakiplerinin önünde diskle kaçıyor.

Ayrıca Vara ve Zadina antrenörlerinin yönetiminde Tince formasını giyerek 2018 play-off rekoruna sahip oldunuz.
Bunu hatırlıyorum. Oraya Zbya Irgl adına Olomouc'tan gittim. Spor salonuna gittiğimi ve koridorda yüzme gözlüğü takan Vlado Draveckha ile nasıl karşılaştığımı hâlâ hatırlıyorum. Onlara onlarla nereye gideceğini sordum, yüzdüğüne biraz şaşırdı. Stadyumda taraftarınız var mı? Durdum. Evet var Orada koşullar tamamen farklı, David Musil size bunun NHL ile kolaylıkla karşılaştırılabileceğini söyledi.

Varao döneminde işler nasıldı?
Onu sadece bir sezon boyunca yanımda tuttum. Kendisi harika bir prof. Bir antrenör olarak bu, sahip olduğum maksimum süredir ve onsuz acele edemem. Tinci'nin bunun için şartları olduğu bir gerçek, sabah saat ikiye kadar kendisine defalarca videolu bir şeyler indirmiş, kurtarıldıktan sonra ise sabah dikene hazır hale getirmesi gerekmiş. Bu kadar önemsiz şeyler bile onun maksimalist olduğuna tanıklık ediyor. Daha sonra Tinca'da bir yıl daha geçirmeye karar verdik ama sonbahardaki sınavların hemen ardından Var'a gönderildim.

Ana vatanınız Zln'de işler hiç yolunda gitmedi mi? Toplamda dokuz sezon oynadın ama sanki ana kulüp senin için lanetlenmiş gibi.
Bunu bölümlere ayıracaktım. Sigaraya ilk kez küçükken başladım ve büyük bir keyifle ka'ya gittim. Gençlerde başarılı olacağımı düşünüyordum ve aynı durumun erkeklerde de olmaması için hiçbir neden yok. Bunu kafamla çözemedim, çok meşguldüm. Bu yüzden Zln'yi yöneten babamın yönetimi altında yaşamak istemedim. Spor salonundaki çocuklar onun adresine bir şey söylemek istediler ama kenara çekildiler. Ya da bazen kendimi toparlayıp konuşabilsinler diye başka bir yere gidiyordum. Bazen antrenörü kaçırmak normaldir. Ancak oğlunun yanında oturduğunu öğrenince rahatlıyor. Kendime saygı duymadım ve Liberec'ten teklif alınca ağladım.

Daha sonra Vary'de mükemmel bir sezon geçirdiniz ve 2014'te Zlno'ya transfer oldunuz. Yıllarca çok çalıştınız ama bu Olomouc'taki bir ticaretle sona erdi.
O zamanlar Karlovy Vary'de kalmam gerekiyordu. Geçen yıl bu teklifleri aldım ve Zlna'yı seçtim. Babam burada patrondu ama ben bunu kabul ettim çünkü biz yaşlıydık ve çocuklar zaten şampiyonluğu ve yıldızı kazanmıştı, yani onun konumu da sağlamdı. Hokey oynadığımız yerde de onunla yaşamıyordum. İlk iki yıl iyi geçmedi, sen, Holas (Petr Holk) ve o (Robert ka) oturup mükemmel bir çizgi oluşturdunuz. Holas'la oynamak keyifli, oyunu çok güzel görüyor ve aksi takdirde oynamazdım, Robert gol atmayı başardı, harika bir gizli vole attı. Ama o yılı bitiremedim ve beni Olomouc'a gönderdiler.

Geçen yıl Zlno birinci ligine geri döndünüz ve 12 maçın ardından tekrar ayrıldınız. Kulübün yönetimi değişti ve onlar ağlarken bana karanlıkta sahip olmam gereken bir kaide pozisyonu verildi. Uzun zaman olmuş gibi geliyordu, üstelik bir ailem vardı ve çocuklar yüzünden geri dönmek istiyordum. Bana her şey mantıklı geldi. Tam o sırada ilk iki maçı kaybettik ve ben dördüncü çizgide maç başına altı, yedi dakika oynamaya başladım. Ve benim yaşımdaki bir adamın bu kadar buz gibi bir durumla pek fazla deneyime sahip olmadığı açık. O gün bunun arkasında ne olduğunu tartışacak yer yoktu.

ne borcun var
Modüler ev ve bina üreten bir firmada çalışıyorum. 2016 yılında bu iş teklifini hemen aldığım ortaya çıktı ve bana yakıştı. Bu yüzden arkadaşımın ve teyzemin asistanı olduğum Vsetn'de çalışıyorum. Arazinin güzel olduğu Kapka'da (Kapka tatil yeri) kalıyoruz. B ehliyetim var, buz testlerini bekliyorum. Burası benim can damarım, babamın kulüpte oynadığı dönemde çocukluğum orada geçti. Hokeyi tamamen bırakmak istedim ama sonra kendimi on yıl boyunca bu işe adadığımda bırakma zamanının geldiğini düşündüm. Yaptığınız işlerden çok keyif alıyorum. Ayrıca hayatımda ilk defa yaz aylarının, hafta sonlarının ve tatillerin bedava olduğunu da hatırlıyorum. Ailemin yanında olmak zorundayım ki bu benim için en büyük avantajdı ve öncelikliydi.

Söyle bana, yıllar içinde hokey bana ne kazandırdı?
Hokey ve çeşitli kulüplerde çalışmam sayesinde arkadaş olan birçok takım arkadaşımla, birçok antrenörle, yöntemleriyle ve yaklaşımlarıyla tanışma fırsatı buldum. Mutluluğu ve hayal kırıklığını hissedebiliyordum. Bu anlardan ders almıyorum ve hokey hayatımın bana getirdiği tüm iyilikler için inanılmaz derecede minnettarım.