BENGALURU: Minimum satın alma yaşını düşürme önerisi akademisyenler ve veliler tarafından reddedildi Karnataka’da alkol tüketimi 18 yaşına kadar, eyalet hükümeti Pazartesi günü 21 yaşını eşik yaş olarak tutmaya karar verdi.
İki farklı tüketim vergisi kuralının neden olduğu asgari yaş konusundaki kafa karışıklığını sona erdirmek için hükümet, 9 Ocak’ta taban yaşını 21’den 18’e düşürmeyi öneren bir taslak bildiri yayınladı. TOI, eğitimcilerin, akademisyenlerin ve sağlık profesyonellerinin görüşleriyle 15 Ocak tarihli baskısında hareket hakkında kapsamlı bir rapor verdi. Uzmanlar hareketi toplu olarak eleştirdiler ve hükümeti kararını yeniden gözden geçirmeye çağırdılar.
Vatandaşlardan ve uzmanlardan gelen olumsuz geri bildirimleri kabul eden Devlet Tüketim Bakanı K Gopalaiah, TOI’ye onların duygularını not ettiğini ve üst düzey yetkililere hem tüketim vergisi yasası hem de tüketim vergisi düzenlemelerinde 21 yıla uymaları talimatını verdiğini söyledi.
Taslak 30 gün boyunca yorumlara açık: Min.
Bakan şunları söyledi: “ÖTV yetkilileriyle yaptığım görüşmelerde, teklifin Yashwanth Komisyonunun tavsiyelerine dayandığı söylendi. En az 4-5 eyalette asgari yaş olarak 18 yaş var, ancak Karnataka tüketim vergisi yetkililerine bir vergi tarifesi belirleme talimatı verdi. her iki (yasal) formatta da 21’lik tekdüze eşik yaşı.”
Gopalaiah, taslağın zaten yayımlanmış olması nedeniyle kural gereği 30 gün boyunca yorum ve itirazlara açık tutulacağını söyledi. Daha sonra, asgari yaşı 21 ile sınırlayan bir bildirim yayınlanacaktır.