Bakan adayı Saurabh Bhardwaj, Delhi’ye daha fazla su tahsis edilmesi çağrısında bulundu | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Saurabh BhardwajAam Aadmi Partisi’nin (AAP) ulusal sözcüsü ve Delhi kabinesinde müstakbel bir bakan olan , şehrin nüfusu 1994’ten beri önemli ölçüde artmasına rağmen, su payının aynı kaldığını iddia etti. Merkezi yükseltmeye çağırdı.
Sağlık ve eğitime odaklanmanın yanı sıra Bhardwaj, AAP hükümetinin önceliklerinin Delhi sakinleri için temiz su ve altyapıya erişim olduğunu söyledi.
“Delhi’nin bazı kısımlarını şehir mobilyalarıyla güzelleştirmeye, yürüme ve oturma alanları oluşturmaya çalışıyoruz. 10 yerde 1 kilometrelik şeritler yeniden düzenlendi. Şimdi Delhi’nin geri kalanına yaygınlaştırılması planlanıyor.” PTI bir röportajda.
Aynı zamanda Delhi J Kurulu Başkan Yardımcısı olan Bhardwaj, Yamuna’nın bir sonraki seçimden önce temizleneceğine söz verdiklerini söyledi.
“Yamuna’ya giren lağım suyunu topluyoruz ve çeşitli lağım arıtma tesislerinden nehre temiz su bırakıyoruz. İnsan atığı, tüm yetkisiz kolonilerin kanalizasyonlarına akıyor ve sonra bu kanalizasyonlardan Yamuna’ya akıyor. Çevre standartlarına aykırı olmasının yanı sıra, ama tüm çöpler dindar bir nehre gidiyor” dedi.
Temiz bir Yamuna sağlamanın yanı sıra, Delhi’nin mücadele ettiği bir diğer konu da sınırlı su kaynakları.
“Bu, 1994’te kararlaştırılan bir şey (Delhi’nin su payı) ve o zamandan beri nüfus artıyor. Merkezden nüfusa orantılı olarak su payımızı korumasını talep ettik.
“Bakın, Delhi halkı değil. Delhi, Uttar Pradesh, Haryana ve Bihar gibi diğer eyaletlerden insanların yerleştiği küçük bir Hindistan. O yüzden suyun o kısmını Hindistan’dan almalıyız. Merkez istedi. ” açıkladı.
Kıdemli lider, bir bakan olarak önceliklerinin devlet dairelerini halka karşı daha hesap verebilir hale getirmek ve hükümetler arası arayüzde daha fazla kolaylık sağlamak olacağını söyledi.
Bhardwaj ve Atishi’nin isimleri, birkaç yolsuzluk iddiasıyla tutuklanan Manish Sisodia ve Satyendar Jain’in istifasının ardından, Delhi hükümeti tarafından kabine bakanları olarak yükselmeleri için LG VK Saxena’ya gönderildi.
43 yaşındaki, düzenli tatiller yaptığı ve iş-yaşam dengesi kurduğu Hindistan’a Karşı Yolsuzluğa karşı katılmadan önceki zamanı hatırladı.
“Hindistan Yolsuzluğa Karşı hareketine BT patlarken katıldım. İyi para kazanıyordum, bir iş-yaşam dengesi vardı.
“Tüm seyahatlerimizi beş yıldızlı otellerde geçirdik. Haydarabad, Milwaukee, Wisconsin ABD’de ve Gurugram’da çalıştım. Sonra Hindistan’da Yolsuzluğa Karşı yatırım yaptım. Orada insanlarla tanıştım, gönüllü olarak kaydoldum ve ardından Kasım ayında parti tescillendi. 26 Ekim 2012. Ben de partinin kurucularındanım” dedi.
Ama işini bırakmasına ne sebep oldu? AAP lideri, “Daha heyecan verici olamazdı. Bir sosyal aktivist olarak çalışmanın insanlarla tanışmak, hükümetleri ve departmanları sorumlu tutmak ve muhtemelen yönetişimin işleyişini değiştirmek için iyi bir forum olacağını düşündüm.”
“Hükümetin ademi merkeziyetçiliği konusunda çok çılgın fikirlerimiz vardı. Alışılmadık bir partiydik çünkü hayatın her kesiminden insan vardı” dedi.
Mühendis ve siyasetçiye dönüşen kişi, Aam Admi Partisi’nin kuruluşundan bu yana geçen yolculuğuna ve geçen yıl ulusal bir parti olma yolunda karşılaştığı tümseklere de baktı.
AAP, kuruluşundan bu yana birçok zorlukla karşı karşıya kaldı, dedi. 2013 yılında, ilk seçimlerine itiraz ettiklerinde, o sırada partinin bir parçası olan liderler Kumar Vishwas ve Shazia Ilmi’yi taciz etmeye çalışan bir operasyon olduğunu hatırlıyor.
“Sonra Kongre ile hükümet kurmamız için üzerimizde baskı vardı ve bunu yaptığımızda da bunu neden yaptığımız konusunda baskılar oldu… Kongre’ye karşı savaştık ama sonra onlara katıldık. Hükümetten istifa ettik” dedi.
2013 ile 2015 arasındaki dönemin özellikle zorlu olduğunu söyledi.
“Arvind Kejriwal, 2014 Lok Sabha anketlerinde Varanasi’den Modiji’ye karşı savaştı. Modiji başbakan olduktan sonra, birçok kişi Kejriwal ji’den hoşlanmadı ve anketlere katılmak için Delhi’de hükümeti bıraktığınızı söyledi” dedi.
“İnsanlar AAP’nin artık bittiğini ve geri dönüş olmadığını söylediler. Ardından 2015’teki Delhi seçimlerini 67 sandalyelik devasa bir yetkiyle kazandık” dedi.
Partinin, rakiplerinin eylemleriyle hatalı olduğunu defalarca kanıtladığını söyledi.
“2017 Pencap Seçimlerine katıldık ve birkaç sandalye aldık. Sonra herkes bizim sadece Delhi ile sınırlı bir belediye partisi olduğumuzu ve Delhi’de bile bir daha iktidara gelmeyeceğimizi söyledi.
“2020’de tekrar iktidara geldik ve ondan sonra asla arkamıza bakmadık. Pencap’ta bir hükümet kurduk ve Gujarat ve Goa’da sandalye kazandık” dedi.
Bhardwaj, 2013’ten beri Büyük Kailash seçim bölgesini temsil ediyor.
(PTI girişi ile)