Bandra Boy, 7 Oscar kazanan bir film kurgucusuydu | Bombay haberleri

EnondeR

New member

MUMBAI: Hintlilerin Oscar’daki iki büyük galibiyeti olan ‘The Elephant Whisperers’ ve RRR şarkısı ‘Naatu Naatu’ dışında, Bandra’da bir aile bir filme verilen ödülleri editör yardımcısı olan oğullarıyla birlikte kutladı.
Biri kurgu dalında olmak üzere yedi Oscar kazanan “Everything Everywhere All At Once” filminin kadrosunda 30 yaşındaki Aashish D’Mello yer aldı. Aashish, baş editör Paul Rogers’ın editör yardımcısıydı. Diğer editör yardımcısı Zekun Mao’ydu. Aashish’in Bombay Yüksek Mahkemesinde avukat olan babası Denzil D’Mello ve annesi Ruth, Bandra’daki Mehboob Stüdyosu yakınında yaşıyor.
Galibiyet hakkında yorum yapan Aashish, “Tarih yazılırken odada olmak gerçeküstüydü. Hepimiz bu film üzerinde çok çalıştık ve izleyicilerden, eleştirmenlerden ve şimdi de Akademi’den aldığı inanılmaz tepkiyi görmek, çok ödüllendirici ve tüm sıkı çalışmayı buna değer kılıyor!” “Film tarihiyle çok yakından ilişkili bir şehir olan Mumbai’den Hollywood’un merkezi Los Angeles’a yaptığım yolculuk çılgıncaydı. Mumbai’de büyümek kesinlikle filmlere olan sevgimi ateşledi.”
Aashish, St Xaviers College’dan kitle iletişim alanında lisans derecesi aldı ve Los Angeles’a taşınmadan önce şehirde çalıştı. “2013 yılında mezun olduktan sonra saygın bir şirketin post prodüksiyon bölümünde staj yaptım. Orada editör yardımcısıydım ve ‘Mardaani’ filminin yanı sıra birden fazla reklam filminde çalıştım. Avid kurgu yazılımını iş başında öğrendim. dedi.
Aashish, 2015 yılında Los Angeles’taki Amerikan Film Enstitüsü’nde kurgu programına katıldı ve 2017’de mezun oldu. Los Angeles’ta yaşıyor ve film festivallerinde gösterilen birçok kısa filmde çalıştı.
Covid sırasında, ‘Everything…’ düzenlemesinin çoğu uzaktan yapıldı. “Kurgu sürecinin çoğu için tamamen uzaktaydık. Çekimler, pandeminin başladığı Mart 2020’de tamamlandı. Durum herkese çok yabancı olduğu için yaratıcı olmamız gerekiyordu” dedi. “Yönetmenler, Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, kurgu ve görsel efekt süreçlerine çok yakın olmayı seviyorlar, bu da onları iş akışımıza dahil etmek anlamına geliyordu. Görüntüler birden çok formatta çekiliyor, bu da kurgunun karmaşıklığını artırıyor. üzerinde görsel efektler yapmanın yanı sıra.”