Banka çalışanı, Mumbai’de kadın müşteriyi 7 lakh Rs ile aldattığı için gözaltına alındı | Bombay haberleri

EnondeR

New member

MUMBAI: Malad’daki bir kamu bankası çalışanı polis tarafından tutuklandı. Bangur Nagar Polisi bir kadın banka müşterisini bir yılda 7 lakh Rs dolandırmaktan. Polis, zanlının kredi kartı faturalarını ödemek için kadının banka hesabındaki parayı hileli bir şekilde kullandığını ve kadına sahte bir banka ekstresi verdiğini söyledi.
26 yaşındaki müşteki, Malad’da bir masaj salonunda çalışıyor. 2020’de Malad’da bir devlet bankasında tasarruf hesabı açtı. Bankacılıkta çok bilgili olmayan kadın, mevduat fişleri vb. doldurmak için banka çalışanlarından yardım istedi.
2021 yılında kadın zanlıyla tanışmış, yemek içinkim bankada çalıştı Zaman zaman bankacılık işlemlerinde ona yardım ederdi. Kadın polise cep telefonunu da kendisinin kullanacağını ve ona soracağını söyledi. tek seferlik şifreler (OTP). Ona güvendiğinde aynı şeyi onunla paylaştı.
FIR’a göre, telefonunda mobil bankacılık ve internet bankacılığı kurmasına yardım etti ve oturum açma kimliğini ve şifresini biliyordu. 26 Aralık 2022’de kadın bir arkadaşıyla banka defterini güncellemek için bankaya gitti. Dehşetine göre, banka bakiyesi 12 lakh Rs yerine 5 lakh Rs idi. Hesap cüzdanı baskı makinesinde bir sorun olduğunu iddia eden sanıkla görüştü. İki gün sonra, ona hesap bakiyesini 12 lakh Rs olarak yansıtan bir banka ekstresi verdi.
Ancak kadın evde ifadeyi tekrar kontrol ettikten sonra bazı tutarsızlıklarla karşılaştı. Daha sonra toplantıya gitti banka yöneticisi ona hesap bakiyesinin 5 lakh Rs olduğunu söyleyen. Kredi kartı ödemeleri için hesabından 7 milyon Rs çekildiğini öğrendi. Daha sonra şikayette bulunmak için Bangur Nagar Polisine başvurdu. 6 Mart’ta bir FIR kaydedildi.