Basketbolcu Stoupalová, Gdynia'ya gitmek üzere Brno'daki Žabin'den ayrıldı

uTKu

New member
Žabin Brno basketbolcularının, lig finalinde USK Prag'a karşı kazandıkları maçın ardından yaşadıkları sevinç, ön planda kazanan Brno takımının kaptanı Natálie Stoupalová. (22 Nisan 2024)
| fotoğraf: Patrik Uhlíř, CTK

“ŽBL'de Žabiny'de geçirdiğimden bu yana sekiz sezon geçti. Žabiny'nin hayatıma kattığı sekiz güzel anı ve unutulmaz anlar. Ama nasıl ki her zaman güzel bir şey bitiyorsa, güzel bir şey de başlıyor ve benim bölümüm şu anda burada kapanıyor.” dedi Stoupalová.

İlk yurt dışı nişanı onu beklemektedir. Maç başına ortalama 8,9 sayı ile Çek Cumhuriyeti'nin en iyi liginde 213 maç oynadı. Geçen sezon kaptan olarak Brno takımının ligde ikinci sırayı almasına ve yerel ve federal kupalarda zafer kazanmasına yardımcı oldu.

“Bu kulüple olan yakın ilişkim nedeniyle benim için kolay bir karar olmadı, ancak yeni bir şey denemenin ve hem bir insan hem de bir basketbolcu olarak hayatımda bir yere gitmenin zamanının geldiğini de hissediyorum. Ne yapabileceğimi ve sınırlarımın nerede olduğunu test etmek için. İşte bu yüzden gelecek için bu yolu seçiyorum” diye ekledi.