Bengaluru trafik polisleri 9 günde 120 crore Rs topladı | Bangalore haberleri

araru

New member

BENGALURU: Çoğu sürücü trafik polislerinden kaçınır. Ancak Cumartesi günü, çeşitli trafik polisi karakollarında farklı bir sahne yaşandı: sürücüler, cezalarını kaldırmak ve Cumartesi günü sona eren %50 indirim teklifinden yararlanmak için kelimenin tam anlamıyla trafik polisi aradı.
Teklif 4 Şubat’ta açıklandı ve Cumartesi günü dokuzuncu günün sonunda, trafik polisleri 41 lakh kabahat suçundan 120 Rs para cezası aldı.
Yalnızca Cumartesi günü, trafik polisleri 31 Rs topladı ve Cuma günü 21 Rs oldu. Gün boyunca, birçok trafik polisi karakolu, borçlarını ödemek için sabırla bekleyen uzun sürücü kuyruklarına tanık oldu.
Bir memur, Tugay Yolu-İkamet Yolu kavşağında kuyruğu işaret ederek, “Sürücülerin bizden kaçtığını her zaman gördüm, ancak bu bize ilk kez gönüllü olarak yaklaştılar,” diye şaka yaptı. O kadar ki bir çay molası bile veremedim” diye konuştu.
Polis (Trafik) Özel Komiseri MA Saleem STOI’ye şunları söyledi: “Trafik suçluları sadece para cezalarını ödemekle kalmayacak, gelecekte gönüllü bir trafik suçu işlemeden önce dikkatli olacaklar.”
“Artık birçok sürücü, Otomatik Plaka Tanıma (ANPR) kameralarının yollarda nasıl çalıştığını biliyor, bu da trafik kurallarını ihlal ettikleri anda yakalanabilecekleri anlamına geliyor” diye ekledi.
Scooter daha ucuz, kadın para cezası ödemeye gerek görmüyor
Farkındalığı artırmak için trafik polisleri ticari alışveriş merkezlerini, dini merkezleri ve eğitim kurumlarını ziyaret etmiş, sürücülerle görüşmüş ve cezaları onlara bildirmiştir.
Böyle bir durumda Rajajinagar’dan bir ev hanımı, çocuğunun okulunun yakınındaki bir trafik polisine başvurdu ve scooter’ının plaka numarasını paylaştı.
“Son üç yılda çoğu kasksız araç kullanmaktan olmak üzere 60.000 Rs para cezasına çarptırılmıştı. %50 indirim teklifinden yararlanabilirdi ve 30.000 Rs ödeyerek cezaları telafi edebilirdi ama reddetti.” dedi. Kıdemli bir trafik polisi TOI’ye verdiği demeçte, scooter’ının kendisinin değeri 20.000 Rs’den azdı ve para cezasını ödemenin bir anlamı yoktu” dedi.