BENGALURU: Kontrol edilen kıyafetleri, ev belgeleri ve banka belgeleriyle birlikte Kempegowda Uluslararası Havalimanı’na (kia) 11 gün boyunca, bir Singapur uyruklu, onu bir güç bankası taşıdığını düşünerek yer personelinin elinde tuttuğu SriLankan Havayollarından çaresizce onu almaya çalışıyor.
Şu anda Londra’da bir iş kadını olan 39 yaşındaki Aisha Abdullah, Londra’ya giderken Bengaluru’dan Colombo’ya giden SriLankan Airlines UL 172 uçuşuna binmek için 10 Ocak gecesi KIA’ya geldi.
“18 kg’lık çantamı kontrol ettim ve uçağa biniyordum. Kalkıştan dakikalar önce SriLankan Havayolları’ndan olduğunu iddia eden bir adam yanıma geldi ve check-in yaptığım çantamda sorun olduğu için bir belge imzalamamı söyledi. Hindistan’daki partnerini ziyaret eden Aisha, yanlışlıkla içine bir güç bankası koydum ve ayrılmadan önce kağıdı imzaladım” diye hatırlıyor.
Kolombo’ya ulaştı ve SriLankan Havayolları’nın Paris’e giden UL 501 sefer sayılı uçuşuna binmeden önce yer ekibine yaklaştı ve ona çantanın Paris’e gönderileceğini söylediler. “Paris’e vardığımda çantamın hala Bengaluru’da olduğunu fark ettim. Havayolu yetkilileri bir sonraki uçuşta çantamın Paris’e gönderileceğine dair güvence verdiler ama olmadı. Planladığım gibi on saat sonra Kışlık giyinmek zorunda kalan Singapurlu Aisha, “Tasarım kıyafetlerime ek olarak bazı önemli ev belgeleri ve banka belgelerinin bulunduğu çantamın Londra’ya gönderileceğine dair söz verildikten sonra Heathrow’a uçtum” dedi. İngiltere’ye indikten kısa bir süre sonra giysiler. satın almak.
Londra’ya vardıktan beş gün sonra, havayolunun yardım hattı aracılığıyla çantasının hala Bengaluru’da olduğunu öğrendi. O zamandan beri çaresizce onu bulmaya çalışıyor. “SriLankan Havayolları yardım hattını 100’den fazla kez aradım ama bir alıcıdan diğerine yönlendirildim ve çantamı bulmaya yönelik herhangi bir girişim belirtisi yok. Hatta sosyal medya aracılığıyla Bengaluru’dan havaalanı yetkilileriyle iletişime geçmeye çalıştım ama nafile. ,” Şikayet etti.
Aisha şimdi havayolunun Birleşik Krallık ofisini ziyaret etmeyi planlıyor. STOI’nin KIA’daki SriLankan Airlines temsilcilerine ulaşma girişimleri yanıt vermedi.