Bengaluru’da trafik cezalarında %50 indirimin ilk gününde 5,6 Rs toplandı | Bangalore haberleri

araru

New member

BENGALURU: Trafik ihlalleri nedeniyle bekleyen cezaların ödenmesinde %50 indirim teklifini iyi değerlendiren Bangladeşliler, Cuma günü çeşitli suçlar için 5,6 Rs’den fazla para ödedi.
Hükümet Perşembe günü %50 tavizi açıkladığı için toplanan miktar asıl para cezasının yarısı kadardı. Teklif 11 Şubat’a kadar açık. Trafik Polisi Özel Komiseri Ma Saleem Cuma günü saat 19.55’e kadar, 2 lakh’tan fazla trafik ihlali için 5.6 Rs’den fazla para cezası ödendiğini söyledi. “48 trafik polisi karakolunda yaklaşık 2,2 milyon Rs, çevrimiçi modlarda 3,2 Rs, Bangalore One aracılığıyla 19 lakh Rs ve trafik yönetim merkezinde 1,4 lakh Rs ödendi” dedi.
TOI merkezde cezayı ödeyen birçok kişi ile temas halindeydi. Chandu LalAvenue Road’dan bir tefeci olan 15 para cezasıyla gelmişti. “Makbuzlar akrabalarıma aitti. İmtiyazı gazeteden öğrendim. Ortak ailemde 10’a yakın iki tekerlekli araç var ve ihlallerin çoğu kasksız araç kullanmaktan kaynaklanıyor. Ödemek için challans ve diğer belgeleri getirdim. Para cezası Hep birlikte, para cezası 11.000 Rs tutarındaydı ve her şey yolunda giderse, 5.500 Rs ödeyip geri kalanını biriktirerek çekip gideceğim” dedi.
Bu hafta sonu Hackathon akıllı polis çalışması için
Karnataka Polisi, soruşturmalarına en son teknolojileri dahil etmek ve siber suç gibi sorunların üstesinden gelmek için yeni araçlar geliştirmek amacıyla Cumartesi ve Pazar günleri bir ‘polis hackathon’ düzenledi. Electronics City’deki Uluslararası Bilgi Teknolojileri Enstitüsü’nde düzenlenen hackathon’a 10.000 öğrenci ve 4.000 girişimden uzmanın katılması bekleniyor.
“Karşılaştığımız sorunlara daha iyi çözümler arayacağız. Katılımcılardan, polisin şüpheli bir banka hesabına giden bağlantıları bulmasına yardımcı olabilecek bir uygulama geliştirmelerini isteyebiliriz. Daha iyi dolandırıcılık uygulaması tespit metodolojileri, kayıtların kitle kaynak kullanımına yönelik çözümler, yüz ifadeleri arıyoruz.” AI kullanarak algılama,” dedi kıdemli bir IPS görevlisi.