Bharat Jodo yatra’nın son ayağında Kuzey Karnataka jodi | Hubballi Haberleri

araru

New member

HUBBALLI: Kongre liderleri ve devlet çalışanları da dahil olmak üzere pek çok kişi Bharath Jodo Yatra Karnataka’dan geçtiğinde. Bazıları başlangıçta Kerala’daydı. Yine de, Kiran Mugabasav itibaren Hubballi ve Chanabasappa Jagali van Gadag, Rahul Gandhi ile birlikte Kanyakumari’den Bharat Jodo Yatra’dan geçti.
tarafından yapılan bir mülakatla seçildiler. AICC. Hindistan’ı güneyden kuzeye tanımak ve farklı eyaletlerden ve dillerden insanlarla etkileşim kurmak için bir fırsat olarak değerlendirdiler. Yatra, 30 Ocak’ta Srinagar’daki Lal Chowk’ta sona eriyor.
Rajiv Gandhi panchayati raj sangathan’ın genel sekreteri Mugabasav, STOI’ye Rahul Gandhi bunu açıkladığında Bharat Jodo Yatra’nın bir parçası olmaya hazırlandığını söyledi. “Güneyden kuzeye yürüme taahhüdümüzü kontrol eden AICC memurlarının röportajına katıldım. Sağlık durumumuzu doğruladılar ve bizi seçtiler” diye ekledi.
Jagali, Yatra’nın tüm yürüyüşçüler için bir ‘tapasya’ (kefaret) gibi olduğunu iddia etti. “Kendi içimize bakabildik ve Kerala’dan Keşmir’e kadar insanlarla nasıl bağlantı kuracağımızı öğrendik” diye ekledi.
Her ikisi de Hindistan’ı yalnızca medya ve kitaplar aracılığıyla tanıdıklarını söyledi. “Artık bildiğimiz Hindistan ile içinde yaşadığımız Hindistan arasında birçok boşluk olduğunu hissediyoruz. Sıradan insanlar arasında herhangi bir nefret görmedik. Farklı eyaletlerden, sosyal ve finansal geçmişlerden insanlarla kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yedik. gençler ve çocuklarla uğraşırken iyimser hissettim” diye paylaştılar.
Mugabasav, sabah 4:30 ile 5:30 arasında uyanacaklarını ve sabah 6:00’da hazır olacaklarını söyledi. “Sabah 06.00-22.00 arası yatra streçinden sonra saat 14.00’e kadar kendimize ait bir alanımız vardı ve bu zamanı kitap okumak, başkalarıyla sohbet etmek ve meditasyon yapmak için kullandık. Kavurucu güneş, kar yağışı, yağmur gibi farklı hava koşullarıyla karşılaştık. Acil bir tıbbi durumu yoktu. Ancak hafif rahatsızlıklar için ilk yardım tesisi mevcuttu” dedi.
İkili, yatranın hayatlarının en unutulmaz olayı olduğunu ve hayattaki herhangi bir sorunla başa çıkma konusunda kendilerine daha fazla güven verdiğini söyledi.