Bill, Karnataka’da VC Randevusuna İlişkin Panel Raporunu Sulandırıyor | Bangalore haberleri

araru

New member
BENGALURU: Bir yönetim kurulu ile devlet üniversitelerinde IIM modeli yönetişimini uygulamaya koymak için bir hükümet paneli tavsiyesi (bataklık) Rektör Yardımcılarının adaylığı, yakın zamanda yayınlanan Karnataka Eyaleti Kamu Yüksek Öğrenim Kurumları Yasa Tasarısı-2022 Yasa Tasarısı’nda rafa kaldırıldı. Tasarı, Şansölyenin Rektör Yardımcısını atamasını öneriyor.
liderliğinde bir panel mayıs ayında Vasudev K AatreMilli Eğitim Politikası’na uygun olarak, Milli Savunma Bakanlığı’nın eski bilimsel danışmanı hükümete bir rapor sunmuştu. Üniversite işleyişine tam özerklik getirebilecek bir hareketle rapor, VC’nin BoG tarafından eyalet hükümetinden bir adayı olan şansölye olacak bir arama ve seçme komitesi tarafından önerilen bir isimler panelinden atanmasını önerdi. ve akademisyen Senato. Katip de BoG tarafından üç yıllığına atanacaktı.
Ancak taslak, VC’nin eyalet valisi olan şansölye tarafından atanmaya devam etmesini öneriyor. Tasarının hâlâ kabine tarafından onaylanması gerekiyor.
Yeni taslağa göre, VC, BoG tarafından toplanan bir arama-seçme komitesi tarafından önerilen bir isimler panelinden seçilecek. Komite dört üyeden oluşacaktır: biri Hükümetin tavsiyesi üzerine Şansölye tarafından, biri de Hükümet tarafından aday gösterilecektir. UGC başkan, biri Yönetim Kurulu, diğeri akademik senato tarafından.
Yönetim Kurulu, komite tarafından önerilen isimler panelinden memnun kalmazsa, yeni öneriler isteyebilir. Yürütme Kurulu, hükümete alfabetik sırayla üç isim sunar. Hükümet bunu, hükümetle anlaşarak üç kişiden birini VC olarak atayan şansölyeye iletir.
Mevcut Karnataka Eyalet Üniversiteleri Yasası uyarınca hükümet, Şansölye, UGC, eyalet hükümeti ve sendikadan adayları içeren dört kişilik bir araştırma komitesi kurar.
Komisyon, hükümete alfabetik sırayla üç isim sunar. Hükümet bunu, Hükümet ile anlaşarak VC’yi atayan Şansölye’ye iletir.
Yazı İşleri Müdürü pozisyonu için, Hükümet, All-India Service’e ait bir memuru veya Karnataka İdari Servisi’ne ait bir memuru, daha yüksek ‘A’ grubu derecesinden daha düşük olmayan bir memur veya bir Matematik üniversite sistemi profesörü atayabilir. en az 5 yılı profesör olmak üzere toplam en az 20 yıllık öğretmenlik deneyimine sahip olmak.
“Maliye bakanlığı, üniversiteyi finanse ettiği için hükümete katip atama yetkisi verilmesini istemedi. Aatre raporunda yer alan, BoG’un katip ataması gerektiği maddesine karşı çıktılar. Aynı şekilde, katip atamasının da bırakılması yönünde endişeler vardı. VC’leri atama yetkisi. Aatre raporu UVCE yasasına da uyulmadı” dedi.
“Devletin sınırsız yetkileri yok. Yönetim kurulunun isimleri onaylaması gerekiyor. İsimlerle yetinmezse heyetten yeni bir liste hazırlamasını isteyebilir. Sosyal adaletin sağlanması için hükümet aracılığıyla yönlendirilmesi gerekiyordu. ve eşitlik güvence altına alınabilir” dedi. Tasarı, üniversitenin ana yönetim organı olacak Yönetim Kurulu’nu detaylandırıyor.