Bir çaba vardı ama bir sonuç çıkmadı. Teknik Direktör Tuchel, Bayern'den gerçekten ayrıldığını doğruladı

uTKu

New member
Beşinci sezondan itibaren takıma liderlik edecek bir teknik direktör yönetimindeki ilk Alman kulübü.

Kasım ayında Tuchel, daha ileri gitmek için bir sözleşmesi olmasına rağmen Ronk'un bitirip bitireceği konusunda yönetimle anlaştı.

Kulüp de yeni oyuncu arayışına başladı.

Şampiyonluk Leverkusen'in kalecisi Xabi Alonso ilk golü reddetti. Alonso, benim gibi genç ve tecrübeli bir antrenör için Leverkusen'in doğru yer olduğunu söyledi.

Geçen yıl Bayern'de bitirdikten sonra Alman milli takımının teknik direktörü olan ve başlangıçta yalnızca bu yaz Euro için sözleşmesi bulunan Tuchel'in selefi Julian Nagelsmann görevi devraldı. Kalp karar verdi. Sözleşmesini 2026 Dünya Kupası'na kadar uzatırken Nageslmann, bunun benim için harika bir milli takım ve en iyi oyunumuz olduğunu söyledi.

Teklif için teşekkürler ama kabul etmeyeceğim. Bayern, Avusturya milli takımının teknik direktörü Ralf Rangnick'ten de bilgi aldı. Kendisi de Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra da milli takıma devam edecek.

Bir diğer sürpriz aday ise Crystal Palace'tan Oliver Glasner'dı. Avusturya kulübü, iki yıl önce Frankfurt'u Avrupa Ligi'nde zafere taşımış, bu yıl Norveç'te Londra kulübünü devralarak Premier Lig'de kendisine hayran bırakmıştı. Kulüpler arasında anlaşma sağlanamadı, resmi olarak açıklandı.

Padala isimler verdi. Aston Villa'dan Unai Emery, Brighton'dan Robert De Zerbi ve Hansi Flick, ne kadar baharatlı bir dönüş olurdu. Ama bunların hepsi spekülasyondan ibaretti.

Peki kim yaptı?

Thomas Tuchel fırını. Bayern, Bundesliga'yı ikinci sırada bitirmesine rağmen (on iki yıldır ilk kez şampiyonluk başarısız olmadı), Alman liginde üçüncü sırada yer alan Saarbrcken'e karşı ikinci turda utanç verici bir şekilde elendi, bu yüzden yönetim bir kez daha denedi. Özellikle ligin yarı finalinde şampiyon Bayern, Real Madrid'le çetin bir mücadele verdi. Hatta taraftarlar onun ölümü için bir dilekçe bile yazdılar ve bazı oyuncular Tuchel için yalvardı.

Real'e karşı kurtarış benim için kalmanın dönüm noktasıydı. Bireysel nedenleri, yani aralarındaki nedenleri analiz etmeyeceğim. Ancak Hoffenheim maçı öncesi basın toplantısında Tuchel, hiçbir şeyin değişmediğini söyledi.

Sezonumuzu tek kelimeyle özetleyecek olursak, kupasız bir sezondu. Bu çok basit. Diğer sezonlarda şampiyonluğa değecek puanlar kazanmış olsak bile, Bayern lig şampiyonluğunu kazanamazsa bunun iyi olduğu söylenemez. Şampiyonlar Ligi'nde Madrid'deki yarı final rövanş maçının 88. dakikasına kadar her şey mükemmeldi. Tuchel, Bayern'de geçirdiği on beş ayın ardından başı açık ayrılacağını düşünüyorum.

Tuchel geçen yıl oynadı ve Bayern şampiyonluğu kazanmayı başardı. Ancak bu yıl hiçbir şey kazanamadı. Cumartesi günü Hoffenheim ile deplasmanda oynayacaklar.