Bohemians – Pardubice 0:1, tek golü Daněk attı, ev sahibi takım Puskáč'sız maçı tamamladı

EnondeR

New member
Sparta'dan gelen konuk Dank, sekiz ligde gl verdi. Surzyna'nın güzel yüzüne gelen ve kirişten yansıyan ter onu hayrete düşürdü.

Üst yapının beşte bir çeyreğinden sonra girerek, 12. sırada tamamladılar; bu, toparlanıp barda oldukları geçen yıla göre iki puan daha iyi. Antrenör Radoslav Kov, Pardubice takımından ayrıldı.

Maç öncesi sağlık durumu üzücüydü. Kimin sağlıklı olduğuna göre bir başlangıç kadrosu oluşturduk. Her iki taraftan da kıç testereme çarptı, hataydı. Öyle bir mücadeleydi ki, her iki karanlık da kazanmak istiyordu. Gol atmadan kazanamazsınız ve kaç kez gol attığınız önemli değil. En az 2:3 kaybedersek seyirci ne görür? İç saha antrenörü Jaroslav Vesel, sezon sonuna hazır olduğumu ve hepimizin rahatlayacağını söylemeliyim.

Her iki karanlık da iniş tehdidi korkusu olmadan sana girdi. Yedek kaleci Reichl ve Kapka iç saha kadrosuna geçti. Kart kaybı nedeniyle Patrk ve Vacek'ten yoksun olan konuk ekipte, Karvina karşısında son turdaki maça göre başlangıç 11'inde beş değişiklik yaşandı. Yedek kulübesinde sadece Hlavat vardı, onun transferi ile ilgili zaten birçok spekülasyon var.

Konuk oyuncu, ilk yarıda bir hafta önce hat-trick yapan sakatlanan Krobot'un yerine oynadı. Pesto tehlikeli bir karanlıktı. Kaleyi bulan ilk şut Pardubice'nin rüzgarlı siyahının köşeden yaptığı vuruşta, ardından yerden seken kafa vuruşu da gol oldu.

Tam tersine Bohemyalılar ligin en kötü akışı etiketinden kurtulmak için çok şey yaptı. Oluk'ta bir kez evinde bulunan yedek kaleci Budinskho'ya ilk yarıda hiç ceza verilmedi. Eğer kaleye ulaşmışlarsa, girişimleri defans oyuncuları tarafından engellendi.

Taraf değişikliğinin ardından Matouek ailesi başsız dengeyi değiştirmek için büyük bir fırsat yakaladı. 55. dakikada kaleden gelen pasıyla Prekopov'un peşine düştü ancak golü kaçırdı. Dokuz dakika sonra diğer tarafta Surzyn'in steli sopadan sekerek sahaya geri döndü ve Dank ona yetişerek beni köşeye gönderdi. Sparta'nın konukevi için Pardubice'ye gelen genç, ligde 8 gol kaydetti ve sezonu takımının en golcü oyuncusu olarak tamamladı.

Kanguru'nun eşitleme çabası, Puke'un Kissiedou'ya yaptığı sert faul nedeniyle kırmızı kart görmesi nedeniyle maçın bitimine dört saat kala boşa çıktı. Konuk oyuncu erkenden emniyete giderek Zlatohlvek'ten kaçıp kaleciye vurabilirdi ancak açık kaleyi vuramadı.

Antrenör Kov, Pardubice'den ayrıldı. Sezon başından beri yedek kulübesindeydi ve ilk maçında 0:1'lik skorla ilk şampiyonluğunu oynadı. Ligden 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 30 mağlubiyetle ayrılmaları gerekiyor. Spekülasyonlara göre Slovan Liberec, giriş maddesini uygulayarak onu beşinci yıla kadar geçerli olan sözleşmeden satın aldı.

Yollarımızın ayrıldığına sevindim, burada tehlikede olan çok şey var. Oyun iyiydi. İlk yarıda pozisyonlarımız vardı, bunları iyi bitirmeliydik. Üst yapının önünde uyuyakaldım. Liberec'le sözleşme imzaladım ve rahattım, baskı çok büyüktü. Bir nefes aldım ve Karvin'in ardından artık işin içinden çıktığımızı görünce Liberec'ten Kov dedi.

Ren geyiklerinden sonra iki kez kurtulduk. Lige liderlik eden ve her adımda yükselen dokuz yeni oyuncumuz vardı. Oyunun üst yapısını fantastik hale getirmişler. Pardubice birinci ligde tartışmasız beşinci. Bir antrenör olarak burada hata yaptığımızda bile çok şey öğrendim. Oyunla harika bir ilişkim var, buradaki adamları her zaman hatırlayacağım.