MUMBAI: Mumbai’den 23 yaşındaki bir mühendis olan Akshay Ridlan, bölgelerinde kaybolmaları durumunda onları bulmalarına yardımcı olmak için köpek ve kedi gibi hayvanları etiketleyebilen bir QR kodu geliştirdi.
QR kodu okutulduğunda, hayvanla ilgili temel bilgilerin yanı sıra bakıcılarının telefon numaraları da görüntüleniyor.
“QR kod fikri aklıma daha önce değerli bir sokak köpeği olan Kalu’yu kaybetmiş olmam nedeniyle geldi. Hayvanlara mikroçip yerleştirmek de yaygın bir çözüm olsa da maliyetli ve vücutlarına mikroçip yerleştirmek emek istiyor. Bu yüzden umutsuzluğumu gidermenin tek yolu, başıboş tüylerini kaybedenlere yardım etmek için teknoloji tabanlı bir çözüm yaratmaktı” dedi.
‘Pawfriend.in’ adlı QR kodu, hayvanın tasmasına takılabilir, böylece onu tarayan herkes, köpeğin veya kedinin aslen nereden geldiğini ve bakıcılarının kim olduğunu hemen bilir.
“Şu anda yaklaşık 10 sokak hayvanı için kodlar geliştirdim. Ancak, bunları yaygınlaştırmak ve kaybolan sahipsiz hayvanların taşınmasını sağlamak için hayvan koruma görevlileri ve belki de belediyenin yardımıyla yakında şehirde yaygın bir şekilde dağıtmayı planlıyorum.” çabuk” diye ekledi.