Boş meydan okumanın yerini drama aldı. Procházka, Sparta’yı zaman zaman geride bıraktığımızı övdü

EnondeR

New member
Konuk hücum oyuncusu Martin Procházka, “Buna hatalarımız karar verdi ve ardından düştük” dedi.

Eğer kalede muhteşem Adam Brízgala olmasaydı, tıklım tıklım dolu O2 arenası ikinci 20 dakikalık periyotta çok daha fazla sevinç yaşayabilirdi. On beş Spartalı şutu yakaladı ve bunların çoğunu evdeki yeniden numaralandırma sırasındaki olağanüstü hareketlerden sonra eledi.

Procházka, “Beş gol daha yakaladı, çok daha önce yapılabilirdi” diye biliyordu. Brízgal sayesinde Şövalyeler üç golle iki golü bir araya getirmeyi başardı. Procházka, Kusı ve Smoleňák 49. dakikada skoru 3:5 yaptı.

“Kabinde kendi kendimize son 20 dakikayı kazanacağımızı ve bunun bizi bir sonraki maça hazırlayacağını söyledik. Procházka, “Belki bu maçta başka bir şey yapmaya çalışırız” dedi.

Bir dahaki sefere üçüncü periyottaki performansınızı artırabilirsiniz.
Açıkça. İyi oynadık, maç boyunca böyle oynamamış olmamız çok yazık. Böyle bir takımla bile maça geri dönebileceğimizi, hatta bazı pasajlarda onları geride bırakabileceğimizi kafamıza sokmamız gerekiyor.

Sonuç olarak son bölümde telafi etmeniz gereken ne eksikti?
Parçalar. Şanslar dönüştürülür, ayrıca sonunda daha az hayal kırıklığı olur. İkinci periyotta nasıl atıldığımızı söylemek zor, hatta biraz sakin olabiliriz. Ama oyuna geri döndük, bu olumlu.

İkinci molada ne yaptınız?
Dövüşlere tam güçle girip Sparta’yı bir şeylerle şaşırtmaya çalışacağız. Neyse ki bu bizim için işe yaradı ve sonunda ev sahibi takım için oyunu zorlaştırma şansımız oldu. Kaybedecek bir şey olmadığını ve biraz hile yapacağımızı düşündük.

Affedersiniz, hile mi yapıyorsunuz?
Karşılaşmalara biraz daha hızlı başlayın, bizim istediğimiz de bu. Ama gerisini özel tutacaktım.

Jaromír Jágr, Filip Chlapík ile disk mücadelesinde.

47. dakikada, iki dakika içinde üçü Spartalıların kalesine giden dört golün atıldığı bir periyoda başladınız.
Biz de tam olarak böyle oynamak istiyorduk. Oyunu hızla çevirin, daha önce Sparta gibi sayıca üstün olun. Golü atmadan önce pak bir şekilde bizim bölgemize sıçradı, Jirka Ticháček topu bana vurdu ve savunma önümde ikiye ayrıldı. Orta bölgede hızlandım ve savunmanın üzerinden şut atmaya çalıştım. Şans eseri başardım, sonrasında başka fırsatlar da yakaladık.

Bu yüzden uykulu ikinci üçte biri sizi daha da pişman ediyor olmalı.
Ondan öğrenmeliyiz. Diskle kaç kez geri döndüğümüzün videolarına bakalım. Bu bizim hatalarımıza ve Sparta’nın sayıca üstün olmasına neden oldu, bunu göze alamayız.

Jaromír Jágr yeniden başladı. Hala sana yardım edebilir mi?
Tecrübesini aktarıyor, hücum bölgesinde inanılmaz güçlü. Bu durumun rakipler için oyunu çok zorlaştırdığını düşünüyorum. Takıma sadece olumlu katkısı var.