YENİ DELHİ: Suç şubesi Delhi Polisi İçişleri Bakanlığı’na bağlı düzmece bir devlet dairesinde onlara iş sözü vererek düzinelerce insanı dolandırdıkları iddiasıyla üç kişiyi tutukladı.
Şüphelilerin kimlikleri belirlendi Ashish Chaudhary (27), Govind Kaushik (33) ve Amit Kumar (34).
Polis Özel Komiseri (Suç) Ravindra Singh Yadav, Polis Müfettiş Yardımcısı kılığına giren Chaudhary’nin “Suç İstihbarat Dairesi” adlı sahte bir hükümet dairesi kurduğunu söyledi. “Ortaklarıyla birlikte polis memuru, büro asistanı, çok görevli personel, katip pozisyonları için birkaç genci işe aldı ve her adaydan yaklaşık 5 lakh Rs topladı. Hatta daha sonra daha fazla para ödedikten sonra terfi ettiler. Fazladan ücretlendirildiler. Delhi’de görevlendirme, ”dedi Yadav.
Chaudhary, “acemilere” “gizli ajanlar” olmak için gizli eğitimden geçeceklerini söyledi.
Polis, Chaudhary’nin sahte bir istihdam hilesi yürüttüğü ve ayrıca Jafarpur Kalan’daki Rawta-Dauala Yolu’nda sahte bir eğitim merkezi işlettiği bilgisini aldıklarını söyledi. Baskında 10 erkek ve bir kadın adayın ‘gizli ajan’ olmak için eğitim gördüğü belirlendi. Memur, “Chaudhary, baskın sırasında eğitim salonunda bir konferans verdi” dedi.
Sorgusu, bir giriş sınavına bile girmediğini gösterdi. Kaushik ve Kumar da daha sonra tutuklandı.
Chaudhary, 2021’den beri bu raketi yönetiyor. Adaylar katı disiplin ve protokoller altında tutuldu ve dışarıdan birine iş hakkında konuşmaları halinde sert davranmamaları konusunda uyarıldı. Bildirim saati sabah 9’du ve sözde eğitim akşam 6’ya kadar sürdü. Eğitimin içeriği, CBI, NIA, ED ve SPG gibi üst düzey devlet kurumlarında çalışmaya ilişkin temel bilgilerdi. Dayanıklılıklarını artırma bahanesiyle uzun saatler güneşte durmak zorunda kaldılar. Sosyal medya hesapları silindi ve 7/24 izlendikleri söylendi.