Çek Cumhuriyeti vs. Süpermen. Ronaldo neden günde beş kez uyuyor ve hayranlık kazanmak zorundaydı?

uTKu

New member
Perşembe günü Leipzig'de bunun tadını çıkarın. Tıpkı sonrasında futbol oynamaktan keyif aldığı gibi.

Mutlak. Önümde çok uzun yıllar hit yok, ben bu oyuna deli gibi aşığım, dedim, altı Avrupa şampiyonluğu için Almanya'ya gittim. Ve biraz duygulanmıştı: Yirmi yaşımdayken olduğu gibi, Portekiz formasıyla oynamanın gururunu hissediyorum. O bir rüya!

Onun hayalini yine yok edebilecekler mi? Berbat olacak.

Ronald ve ark. Pazar günü kasvetli Hamburg'dan güneşli Leipzig'e trenle seyahat ettiler. Dün, yerel kulübün akademisinde, amblemlerinde kulüp bulunan mükemmel çimlerin üzerinde kaldılar ve gazete, enerjik Fransız teknik direktör Dyon'un ilk dakikadan itibaren nasıl bir vuruş peşinde koştuğunu dört saat boyunca izleyebildi. Dikenin geri kalanı kapatıldı, böylece kimse Haek ve asistanlarının Ronaldo hakkında ne çevirdiğini göremeyecekti.

Onu koruyacak bir tarifim olsaydı onu büyük bir emekli maaşı karşılığında satardım, diyen Tom Vlek savunmacıya gülümsedi. Dilediğiniz kadar hazırlık yapabilirsiniz ancak bu sırada sürpriz bir şeyle karşılaşacak ve tepki vermeyecektir.

Sadece Ronaldo'ya odaklanmak kesinlikle yanlış olur çünkü Portekizli, Avrupa geleneğine büyük isimlerden oluşan bir takım kazandırdı. Futbolun süpermeniyle tanışmanın her koşulda olağanüstü olması sadece uzun bir maaş.

Yirmili yaşlarına geldiğinde Ronaldo'nun Portekizli bir idol olmadan önce neler denediğini unutabilir. Hiç evde zorbalığa uğradığını düşündün mü? Ama bir yerde!

Çocukken ailesini terk ederek Madeia'ya gitti, Lizbon'un hareketliliğine alıştı, pansiyonun dışında bir köşede yaşadı, gürültüden takım arkadaşlarının oynamasına izin verildi, seksi, satışları, barışı, arkadaşlarını özledi.

Ve yaşamaya başladığında ve sadece bir sezon Manchester United'a kaybolan çocuklar arasında kaldıktan sonra, Portekizliler bir süre ona ulaşmanın yolunu arıyorlardı. Geçtiğimiz nesilde Elle'yi Figo ve Rui Costa'yla birlikte sevdiler çünkü onu en az bir yıl önce kendi gözlerine verdiler. Sekiz yaşında futbol oynamaya başlayan Ronaldo, mesafeyle, saygısızlıkla, hatta bazen küçümsemeyle izlendi.

Oynadığı Sporting'de, büyülü yeteneğe sahip abartılı bir oyuncu olan Quaresma'yı uzun süre sevdiler. Benfica adına yüzen Ronaldo, o zamana kadar Portekiz'in tartışmasız bir numarası olan Eusbio'yu gölgede bırakmaya başladığında kükredi. Barselona'nın güçlü bir desteğe sahip olduğu Porto'da bile birçok insanın hâlâ Arjantinli rakibi Messi'yi desteklediğine inanır mısınız?

Milli takıma onsuz başlayamayan neslin yükselişiyle birlikte tüm Portekiz Ronaldo'ya tapmaya başladı. Sen de çünkü kendi kaderini kontrol edebilir ve doğru yolları seçebilirsin.

Yirmi yıl önce kendi evinde Euro'da ilk başta gözlerini kamaştırdı: şınavlar, pelapovac'lar, pardikler, bacak şimşekleri, çizgide neredeyse gözden kaybolarak başını bir akbaba gibi salladı. Yaşlandıkça tamamen yeni bir rol öğrendi ve top süren bir oyuncudan acımasız bir katile dönüştü.

Bunu başka kim başardı? Belki Marslı bombacı Pusks ya da Brezilyalı adaşı Ronaldo, ancak o, fazla kilolar ve sağlık sorunları nedeniyle sizi değişmeye zorladı. Portekizli Ronaldo'nun ekstra seviyeden çıkıp fenomen seviyesine çıkmak için ne yapması gerektiğini değerlendirmesi gerekiyordu.

Kendini futbol kariyerine adamış şekli benzersizdir. Her zaman çalışın, ancak artık yıllarla giderek daha fazla çalışın. Lüks ev, milyarlarca dolarlık iksirin tarifini aradığı bir laboratuvara dönüştü. Kariyerini bitireceği Suudi Arabistan'da bile katı bir rejime bağlı kalıyor: Uzun bir aradan sonra günde dört kez uyuyor. Rahatladığı zamanlar ve yatmadan önce banyoda rahatlar.

Salı günkü şamandırayı atlayın: tükenecek.