Cole, sen bana pas ver, ben de gol atayım. İngiliz kahramanı Watkins finalin hayalini kurdu

uTKu

New member
Watkins, beraberliğin 81. dakikasında Cole Palmer'la birlikte oyuna girdi. Ve daha sonra ortaya çıktığı üzere, ikisi muhtemelen yıldız anını planlamıştı.

ITV kameralarına gülen forvet, “Hayatım üzerine yemin ederim ki, Cole'a 'Sen benimle oynayacaksın ve ben de gol atacağım' dedim.”

Saat 90'da durduğunda gerçekte olan buydu. Palmer rakip yarı sahadan topu aldı, sahaya çevirdi ve solak oyuncuya hazırladı.

Watkins ceza sahasına koştu, oradaki takım arkadaşından bir pas aldı, Hollandalı stoper de Vrije'nin elinden tek dokunuşla topu uzaklaştırdı ve ikinciyi arka direğe gönderdi.

Bang!

İngiltere, yarı finalde Hollanda'ya karşı galibiyet golünü nasıl attı?

İngiltere coşku içinde ve rakip diz çökmüş durumda.

Geçen sezon Premier Lig'de Aston Villa formasıyla formasıyla 19 gol atan forvet, “Bu dünyadaki en güzel duygu” dedi. “Kendi adıma bile gerçekten mutluyum. Bugün bulunduğum yere gelebilmek için çok çaba harcamam gerekti.”

Watkins, İngiliz futbolunun klasik dehası ya da ünlü akademilerin ürünü değil. 28 yaşındaki Arsenal taraftarı, gizemli ada piramidinde dürüstçe ilerlemeyi başardı.

Futbola Exeter'de başladı ve ilk çıkışını dördüncü kademe kulüpte yaptı. On yıl önce Weston-super-Mare'de beşinci bile oynadı, sonra tekrar Exeter'de boy gösterdi ve Brentford'a iki lig yükselmeyi başardı.

2019/20 sezonunda onunla birlikte elit takıma yükselmek için play-off finaline kadar gitti, ancak başarılı olamadı, ancak toplam 26 gol sayesinde yine ileriye doğru önemli bir adım attı. Aston Villa, 33 milyon lira gibi rekor bir bedelle satın alındı.

Milli takıma ilk başladığında ilk atışta gol attı.

O artık bir kahraman.

“Cole topu alır almaz beni arayacağını biliyordum. Sonra topu filelerin alt köşesinde gördüğümde… Vay canına, tarif edilemez,” diye anlattı Watkins.

Onun sayesinde İngiltere, üç yıl sonra yeniden Avrupa altını için çabalayacak. İspanya ile başa çıkabilecek mi?