Covid yatışıyor, ancak Delhi’de Holi pazarı henüz tam olarak canlanmadı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Artık Covid kısıtlamaları yürürlükte olmadığından, Holi döneminde piyasalar canlı olmalıydı. Ancak esnaf, fışkırtma tabancaları ve diğer festival gereçleri için çok az alıcıyla seyrek kalabalıktan hayal kırıklığına uğradı. Satıcılar arasında en çok etkilenenler, şehrin farklı yerlerinde geçici tezgahlar kuran farklı eyaletlerden gelen göçmenler oldu.
Holi’nin neşesi, aksi takdirde aşırı kalabalık olacak pazarlarda eksik olmaya devam etti. Ailesi 1947’den beri Holi ürünleri satma işinde olan Harjeet Singh, “Covid etkisi hala bitmedi. Virüs korkusu eskisi kadar yaygın olmayabilir ama insanlar can kaybını atlatmış değil. ve neredeyse her ailede pandemiye neden olan para.”
Birçok perakendeci, satışların son yıllara göre daha iyi olmasına rağmen, Covid öncesi günlere kıyasla hala yaklaşık %35’lik bir düşüş olduğunu iddia etti. sessiz bayram alışverişi sadece büyük dükkan sahiplerini değil, aynı zamanda sokak satıcılarının ve işportacıların geleceğini de etkiledi. Yıllık gelirlerini etkileyen düşük festival satışlarından endişe duyuyorlardı.
Uttar Pradesh’in Etawah semtinden Delhi’ye gelen 50 yaşındaki Kiran Lata, “Babamın zamanından beri yol kenarı tezgahları kurmak için şehre seyahat ediyorum. Evlendikten sonra da devam ettim Ama ediyorum. Benim çocuklarımın neslinin bu işi uzun süre yapacağını düşünmeyin, çünkü bayramdan elde ettiğimiz gelir önemli ölçüde düşüyor. Onlara başkentte başka işler bulmalarını söylüyorum.”
Yine UP’den Kedar Kumar, Covid’in hayatını tamamen mahvetmesinin yasını tuttu ve şimdi bile bundan kaçış yoktu. “Dükkan açmak için kredi çektikten sonra birkaç haftalığına Delhi’ye geliyoruz. Toptancı hallerinden ürün alıyoruz, sonra yol kenarında farklı yerlerde dükkânlar kuruyoruz” dedi. Yüzünde endişe olan Kumar, “Bizim gibi insanlar için şenlikler bir festival bitene kadar başlamaz. Ailelerimiz ancak kâr edersek kutlayabilir. Korkarım ürünlerim satılmazsa, durmak zorunda kalabilir.” elimde sadece bir kayıpla eve döndüm.”
Pek çok kişi, 8 Mart’ta Holi’nin kutlanmasından önceki günlerde pazarın toparlanacağını umuyor. Gujiya ve balon standı kuran 21 yaşındaki Promod Yadav iyimser bir tavırla, “Holi için daha birkaç gün kaldı. Pazarın yükseliş trendi görmesi için hâlâ umut var” dedi.