Delhi Bakanı Atishi, IP Univ Yetkilisine Karşı Eylem Emri Verdi | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi’nin Eğitim Bakanı Atishi Cuma günü, Guru Gobind Singh Indraprastha Üniversitesi Ortak Kayıt Memuruna, Ücret Düzenleme Komisyonuna “kusurlu” bir rapor sunduğu iddiasıyla disiplin cezası verilmesini emretti.
Delhi hükümetinden yapılan açıklamaya göre, ortak katip, üniversitenin rektör yardımcısının ücretleri düzenleme komisyonundaki temsilcisi olarak, üniversiteye bağlı üç kolejden yanlış raporlar sundu. “Bu, kolejlerin hem derecesini hem de ücretlerini etkiledi” dedi. Açıklamada hakkında işlem yapılması önerilen yetkilinin adı verilmedi.
Üç kolej rapordan hoşnutsuzluklarını dile getirdiler ve yeniden değerlendirme talebiyle mahkemeye gittiler. Mahkemenin talimatıyla tutanak yeniden incelendi ve gerçeğe aykırı olduğu tespit edildi.
“Devlet gider düzenleme komisyonunun işi son derece hassastır. Böyle bir durumda, siz müşterek katiplik gibi önemli bir mevkiye sahipken, böyle bir ihmal çok sorumsuzca bir davranış sergiler. Eğitim, Delhi hükümetinin en büyük önceliğidir ve herhangi bir Atishi, eğitimde herhangi bir ihmale müsamaha gösterilmeyeceğini, olaya karışan yetkililer hakkında disiplin işlemi uygulanacağını söyledi.
Devlet Harç Düzenleme Komisyonu, 2007 tarihli Delhi Meslek Yüksekokulu ve Kurumu Yasası kapsamında kurulmuştur. Komisyon, IP Üniversitesi bünyesinde kendi kendini finanse eden kolejlerin ortak değerlendirmelerini yürütür. Komite bu değerlendirmeye dayanarak raporunu yayınlar. Bu rapora göre kurumların tasnifi yapılır ve ücretleri belirlenir.
“Bu komite, hiçbir üniversitenin eğitim ücretlerini keyfi olarak artırmaması ve öğrencilere gereksiz öğrenim ücreti yüklememesi için hükümet tarafından kuruldu” dedi.
TOI’nin bu konudaki sorularına üniversite yetkilileri cevap vermiyor.