Delhi CM Arvind Kejriwal, NCC’yi Covid-19 Sırasında Katkılarından Övdü; herkesi önce ulus ideolojisine inanmaya çağırıyor | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Pazar günü Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal, Ulusal Harbiyeli Kolordusu’na (NCC) Covid krizi sırasındaki önemli rolünden dolayı övgüde bulundu.
Kejriwal, NCC’ye övgüde bulunurken, ülkedeki sosyal ve ekonomik ilerlemeyi desteklemek için herkesi önce ülkenin ideolojisini benimsemeye çağırdı.

Delhi’nin Sayın Başbakanı Shri Arvind Kejriwal, NCC 2023 Cumhuriyet Günü Kampını ziyaret etti, CM çabaları övdü… https://t.co/OtzTo3e6Bb

– Ulusal Harbiyeli Kolordu (@HQ_DG_NCC) 1673182266000
Pazar günü Delhi Cantonment’teki 2023 Ulusal Harp Okulu Cumhuriyet Günü Kampında konuşan Kejriwal, NCC’ye desteğin devam edeceğine dair güvence verdi.
“75 altın yılını tamamladığı için NCC’yi tebrik ederek başlayayım. NCC’deki bu yolculuğun her adımı zengin miras ve geleneklerle doludur. NCC, geçen yıl bağımsızlığının 75. yılını kutlayan milletimizle birlikte kelimenin tam anlamıyla gelişti ve dönüştü.” dedim.
Kejriwal herkesi NCC’nin ideallerini her zaman hatırlamaya çağırdı.
“Kendiniz için hangi yolu seçerseniz seçin, NCC’nin ideallerini her zaman hatırlamanızı rica ediyorum. Bunu söylüyorum çünkü vatandaşlar olarak her zaman Önce Ulus ideolojisine inanmalı ve bundan sorumlu olmalıyız. ve yapmalıyız.” Ancak o zaman ülke olarak hem sosyal hem de ekonomik olarak ilerleyebiliriz.”
Kejriwal, NCC Genel Müdürü Korgeneral Gurbirpal Singh tarafından kampa davet edildi.
NCC eğitiminin Harbiyelilere disiplin, dostluk, laik bir bakış açısı, macera ruhu ve topluma özverili hizmet idealleri aşıladığını belirterek, ulusun günümüzde bu değerlere ihtiyacı olduğunu söyledi.
“Zorlu zamanlarda inanılmaz katkılarınız COVID-19 herkes tarafından tanınmaktadır. En son girişiminiz olan Puneet Sagar, su kütlelerimizi, nehirlerimizi ve sahillerimizi plastik atıklardan arındırmak için attığınız övgüye değer bir adımdır. Ülkenin bağımsızlığının 75. yıl dönümü kutlamaları kapsamında KKTC Harbiyelilerimizin şehitlerimizi onurlandırmada ön saflarda yer aldıklarını bilmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.
Başbakan, NCC RDC kampının “Birliğin her eyaletinden ve bölgesinden öğrencilerin temsil edildiği, ülkemizin küçük bir evreni” olduğunu söyledi.
“Bu nedenle, NCC RDC kampının, çeşitli kültür ve geleneklerimizin çeşitliliğinin ama birliğinin parlak bir örneği olduğu tartışılabilir.”
NCC Cumhuriyet Günü Kampı her yıl düzenlenmektedir. Kampa tüm eyaletlerden ve Birlik bölgelerinden toplam 2.155 öğrenci katılıyor.
Ayrıca Arjantin, Brezilya, Fiji, Kazakistan gibi dost yabancı ülkelerden 32 subay ve 166 askeri öğrenci de 15-29 Ocak tarihleri arasında NCC’nin konuğu olarak Cumhuriyet Bayramı Kampına katılıyor.
(PTI girişi ile)