YENİ DELHİ: Çocukların yetersiz beslenmesiyle mücadele etmek için, Delhi hükümeti tüm şehir okullarında mini yemek molaları ve ebeveyn danışmanlığı oturumları başlatmaya karar verdi. Bir Milli Eğitim Müdürlüğü (DoE) genelgesine göre, okullara okul programlarına 10 dakikalık bir mini yemek molası eklemeleri talimatı verildi. Mini molanın öğle yemeği molasından 2,5 saat önce olması gerektiği söylendi.
Okullardan, mevsim meyveleri, brüksel lahanası, salata, kavrulmuş chana, yer fıstığı vb. yiyecekler dahil olmak üzere günde üç yiyecek seçeneği içeren haftalık bir atıştırmalık planlayıcısı hazırlamaları istenmiştir.
Planlayıcı her sınıfta asılıdır.
Önerilen ürünler uygun maliyetli olmalıdır Öğrencilere, mini bir atıştırma molası için haftalık planlayıcıda listelenen en az bir gıda maddesini getirmeleri tavsiye edilmelidir.
DoE genelgesinde “Okullar Müdürü ve Ev Bilimleri Fakültesi bu tatil sırasında planlayıcı uygulamasını gözden geçirecek. Akşam vardiyalı okullarda, haftalık planlayıcıda düşük hacimli, besleyiciliği yüksek mini atıştırmalıklar tercih edilmelidir.”
Bölüm ayrıca, sağlıklı beslenme ile bunun çocukların akademik performansı, dikkat süresi, fiziksel aktivitesi, anlayışı ve büyümesi üzerindeki etkisi arasındaki ilişkiyi vurgulayarak, okulları evdeki öğretmenlerle istişare ederek sınıf danışmanlığı oturumları yürütmeye yönlendirdi.
Danışmanlık oturumlarının, okullardaki ev ekonomisi öğretmenlerinin önerdiği gibi, ebeveynleri ve velileri düşük maliyetli, yüksek besleyici yemekler yapmaya teşvik etmeye odaklanması gerektiğini söyledi.
“Sınıf öğretmenleri, sınıfa kaydolan her öğrencinin boy ve kilo kaydını tutar ve düzenli olarak günceller. Bu kayıt, çocukların genel sağlık durumu ve okula devam durumu ile ilişkilendirilmeli, böylece yetersiz beslenme riski altındaki çocuklar zamanında tespit edilebilir.” usulüne uygun olarak velilere bildirilebilir.
DoE genelgesinde “Besin değeri yüksek alternatif yemekler öğle yemeği menüsüne dahil edilebilir” diyor.
İr, “Bu stratejiler aynı zamanda öğrencilerin sağlık sorunları nedeniyle okul devamsızlığını azaltacaktır. Aynı zamanda öğrencilerin genel sağlığını ve gelişimini de destekleyecektir” diye ekledi.
Okullardan, mevsim meyveleri, brüksel lahanası, salata, kavrulmuş chana, yer fıstığı vb. yiyecekler dahil olmak üzere günde üç yiyecek seçeneği içeren haftalık bir atıştırmalık planlayıcısı hazırlamaları istenmiştir.
Planlayıcı her sınıfta asılıdır.
Önerilen ürünler uygun maliyetli olmalıdır Öğrencilere, mini bir atıştırma molası için haftalık planlayıcıda listelenen en az bir gıda maddesini getirmeleri tavsiye edilmelidir.
DoE genelgesinde “Okullar Müdürü ve Ev Bilimleri Fakültesi bu tatil sırasında planlayıcı uygulamasını gözden geçirecek. Akşam vardiyalı okullarda, haftalık planlayıcıda düşük hacimli, besleyiciliği yüksek mini atıştırmalıklar tercih edilmelidir.”
Bölüm ayrıca, sağlıklı beslenme ile bunun çocukların akademik performansı, dikkat süresi, fiziksel aktivitesi, anlayışı ve büyümesi üzerindeki etkisi arasındaki ilişkiyi vurgulayarak, okulları evdeki öğretmenlerle istişare ederek sınıf danışmanlığı oturumları yürütmeye yönlendirdi.
Danışmanlık oturumlarının, okullardaki ev ekonomisi öğretmenlerinin önerdiği gibi, ebeveynleri ve velileri düşük maliyetli, yüksek besleyici yemekler yapmaya teşvik etmeye odaklanması gerektiğini söyledi.
“Sınıf öğretmenleri, sınıfa kaydolan her öğrencinin boy ve kilo kaydını tutar ve düzenli olarak günceller. Bu kayıt, çocukların genel sağlık durumu ve okula devam durumu ile ilişkilendirilmeli, böylece yetersiz beslenme riski altındaki çocuklar zamanında tespit edilebilir.” usulüne uygun olarak velilere bildirilebilir.
DoE genelgesinde “Besin değeri yüksek alternatif yemekler öğle yemeği menüsüne dahil edilebilir” diyor.
İr, “Bu stratejiler aynı zamanda öğrencilerin sağlık sorunları nedeniyle okul devamsızlığını azaltacaktır. Aynı zamanda öğrencilerin genel sağlığını ve gelişimini de destekleyecektir” diye ekledi.