Delhi Hükümeti, 2023-24 için İçki Ruhsatlarının Uzatılması için başvuruları davet ediyor| Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: 2023-24 için çeşitli likör ruhsatlarının yenilenmesi için başvurular Delhi hükümetiyeni bir tüketim vergisi politikası formüle edildiğinden ve henüz açıklanmadığından.
Özel Tüketim Dairesi, ruhsat ve izinlerin yenilenmesi için Şubat ayı sonuna kadar başvurulabileceğini belirten bir genelge yayınladı.
Gerekli ruhsat veya izin ücretinin ödenmesinin ardından başvuruların 2023-24 için uzatılacağı belirtildi.
“…P-2, P-3, P-4, P-5, P-6, L-4, LS, L-25, L-34 , L şeklindeki tüm M&TP Şube lisans/izin sahipleri -35, DD-9, DD-10, DD-11, DD-5 ve AP’nin Özel Tüketim Tedarik Zinciri Bilgi Yönetim Sistemi (ESCIMS) üzerinden yenileme başvurusunda bulunmaları ve 2023 yılına ait yenileme lisans ücreti/belgelerini yatırmaları rica olunur- 28 Şubat 2023 tarihinde veya öncesinde 24” ifadesi yer aldı.
Gecikme durumunda, gecikme için “iyi ve yeterli” sebepler olması ve öngörülen ücretin yüzde 25’i kadar ek ödeme yapılması kaydıyla, başvuruların ruhsat veya izin süresinin sona ermesinden önce kabul edileceği belirtildi.
Ayrıca yenileme başvurularına, sürelerinin bitiminden sonra, “iyi ve yeterli” gerekçelerle Özel Tüketim Komiserinin onayı ile izin verilebilir. Bu durumda ödeme, ruhsat veya izin ücretinin iki katıdır.
Yetkililer, Delhi hükümeti tarafından yeni bir tüketim vergisi politikası hazırlamak üzere oluşturulan üç kişilik bir komitenin işi tamamlamasının biraz daha zaman almasının beklendiğini söylediler.
Komite, hükümetin geçen yıl 2021-22 tüketim vergisi politikasını rafa kaldırmasının ardından, uygulanmasındaki iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin bir CBI soruşturmasının Delhi LG tarafından tavsiye edilmesinin ardından hükümet tarafından yeni bir tüketim vergisi politikası bulmak için kuruldu.
Yetkililer, baş sekreterin (finans) başkanlık ettiği komitenin raporunu henüz hükümete sunmadığını söyledi.
Şehrin içki ticareti şu anda 17 Kasım 2021’den önce yürürlükte olan tüketim vergisi politikasına tabidir. 2021 tüketim vergisi politikası 17 Kasım 2021’de geçerlidir ve 31 Ağustos 2022’ye kadar devam edecektir.
1 Eylül’den itibaren, şehirdeki likör satış yerleri Delhi hükümetinin dört şirketi tarafından işletilirken, şirketlere geçen yıl 1 Eylül’den itibaren altı ay süreyle şehirdeki likör satış noktası açma ve işletme sorumluluğu verildi.
Komisyona, henüz gerçekleşmemiş olan raporunu sunması için altı ay süre verildi. Politikanın tasarımını tamamlamak için zaten bir aylık gecikme talep etmişti.
(PTI girişi ile)