Delhi hükümeti, öldürülen 8 personelin ailelerine karşılıksız 1 Rs veriyor | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi başbakanı Arvind Kejriwal Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Delhi hükümetinin, uçağın bir yardımcı pilotu da dahil olmak üzere görev sırasında ölen sekiz polis ve silahlı kuvvetin akrabalarına 1 Rs’lik eski bir armağan vereceğini söyledi. 75 gün sonra cesedi bulunan asker helikopter kazası.
Dwarka sakini Jayant Joshi düşen ve batan bir ordu helikopterinin yardımcı pilotuydu Ranjit Sagar Barajı Ağustos 2021’de.
Cesedi, yaklaşık 75 gün sonra Jammu ve Keşmir’in Kathua semtindeki su kütlesinden çıkarıldı.
“Askerlerimizin bizim güvenliğimiz için sınırlarda nasıl canlarını verdiklerini, polislerin bizim güvenliğimiz için nasıl canlarını ortaya koyduklarını görüyoruz.
PTI’nin aktardığına göre, “Ev bekçilerimiz ve sivil savunma gönüllülerimiz canlarını düşünmeden bizi koruyor. Bu tür insanlar şehit olduklarında kimse ailelerine bakmıyor.”
Şimdiye kadar sistemin çok kötü olduğunu söyleyen yetkili, hükümetin küçük bir miktar para verdiğini ve bunun bir ailenin onurlu bir şekilde yaşaması için çok az olduğunu sözlerine ekledi.
“Bu cesur yüreklerin yaşamı için hiçbir para yeterli değil, ancak hükümetimiz Delhi’de kurulduğu için şehit ailelerine yardım etmek ve onları onurlandırmak için onlara bir Samman Rashi verilmesine karar verdik. her biri crore” dedi. dedim.
Bu askerler Ordu, Polis, İtfaiye ve Ev Muhafızlarında görev yaptı.
Kejriwal, Delhi hükümetinin son yedi ila sekiz yılda bu tür birçok insanın ailesine yardım için 1 crore verdiğini söyledi.
“Ben kendim birçok şehidin evlerine gittim ve ailelerine çekler verdim. Bugün yakın geçmişte şehit olan sekiz şehidimizin isimlerini açıklıyorum. Delhi hükümeti bu sekiz şehidin ailelerinin tutuklanmasına karar verdi. Her biri 1 crore Rs’lik bir Samman Rashi alacak” dedi.
Sekiz kişi arasında, bir zamanlar CRPF’nin 205. Kobra Taburu’nda müfettiş olarak çalışan, Nangloi’de ikamet eden Dinesh Kumar da var.
2013’te bir IED patlamasında ciddi şekilde yaralandı ve uzun süre hastanede kaldı, 2017’de öldü.
Ayrıca sekiz kişi arasında, Mehta Chowk’ta işini yaparken bir aracın çarptığı Saraswati Garden sakini ve Delhi Polisinde yardımcı müfettiş olan Mahavir ji de var. Kejriwal, hastaneye kaldırıldığını ancak öldüğünü söyledi.
Delhi itfaiye teşkilatında bir operatör olan Praveen Kumar, bir yangınla mücadele operasyonu sırasında öldürüldü. Burari döner kavşağında müfettiş yardımcısı olan Rohini sakini Radheshyam’a da trafik kurallarına uymayan aracı yakalamaya çalışırken bir araba çarptı.
Narela’da ikamet eden Delhi Ev Muhafızı Bharat Singh, 6 Ocak 2021’de Dış Çevre Yolunda gece devriyeleri yürütürken bilinmeyen bir aracın çarparak ölümüne yol açtı.
Delhi Ev Muhafızı Naresh Kumar, görevdeyken bir araca kurban gittiğinde Laxmi Nagar Polis Karakolunda çalışıyordu.
Benzer şekilde, Pandav Nagar’ın bir sakini olan Puneet Gupta, sivil savunmaya gönüllü oldu ve hızla giden bir kamyonun çarpması sonucu öldü.
“Bu sekiz şehidimizi tüm Delhi ve ülke adına selamlıyoruz. Allah’tan ruhlarına huzur, ailelerine bu trajediye dayanma gücü vermesini niyaz ediyoruz. Bu şehit ailelerinin de gelecekte bir şeye ihtiyacı olursa, Delhi hükümeti her zaman onların yanında olacak” dedi.
Delhi hükümetinin, görev sırasında ölenlerin ailelerine karşılıksız 1 crore Rs yardım sağlama planı var.