Delhi içki politikası davası: KCR’nin kızı Kavita’nın adı, Manish Sisodia’nın yakın yardımcısı Amit Arora’nın tutuklanmasına ilişkin ED raporunda geçi

Forya

Global Mod
Global Mod
HAYDERABAD: İcra Müdürlüğü (ED), MLC Kalvakuntla Kavita’nın kızı K Chandrashekara Rao’nun kızını ilk kez Telangana’nın başbakanı olarak atadı. delhi içki politikası davası.
Delhi Baş Bakan Yardımcısı’nın yakın bir arkadaşı olan sanık Amit Arora’nın tutukluluk raporunda Manik SisodiaÇarşamba günü tutuklanan İcra Müdürlüğü şunları iddia etti: “Şimdiye kadar yürütülen soruşturmaya göre, sanık Vijay Nair (AAP iletişimlerinden sorumlu), Aam Admi Partisi (AAP) liderleri adına rüşvet aldı. Güney Karteli grubu adlı bir gruptan Rs 100 crore”.
Acil servis, Arora’nın soruşturma sırasında aynı şeyi itiraf ettiğini söyledi: “Güney Kartel Grubu, Aurobindo Pharma’dan Sharath Reddy, K Kavita ve Magunta Srinivasulu Reddy tarafından kontrol ediliyor. Komisyonlar Amit Arora da dahil olmak üzere birkaç kişi tarafından gönderildi.”
Acil servis, soruşturmayı engellemek amacıyla dijital delillerin büyük çapta imha edildiğini iddia etti.
Acil servis, Kalvakuntla Kavita’nın 2021 ve 2022’de altı kez cep telefonu değiştirdiğini söyledi.
Delhi Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia, tutuklanan Aurobindo’lu sanık P Sarath Reddy, Abhishek Boinpally’nin Kavita’ya yakın olduğu iddiasıyla IMEI numarası analizine dayanarak cep telefonlarını da değiştirdi.
“Davaya karışan veya karıştığından şüphelenilen en az 36 sanık veya şüpheli, IMEI analizine göre 170 telefonu imha etti. Acil servis, 170 telefondan yalnızca 17’sini kurtarabildi.
ED, duruşma öncesi gözaltı raporunda, “Aksi takdirde komisyonlar çok daha fazla olabilirdi ve diğer önemli kişilerin işin içinde olduğu daha net ortaya çıkabilirdi. Şüphelilerin çoğu Mayıs 2022’den Ağustos 2022’ye telefon değiştirdi.”
Acil servis, Amit Arora’nın, özel tüketim polisi dolandırıcılığında Vijay Nair ve özel tüketim memurlarına yardım eden Dinesh Aora ile birlikte kilit kişi olduğunu iddia etti.
Vijay Nair’e verilen komisyonların yüzde 6’sı olan 2,5 Rs rüşvet transferini kolaylaştırdı.
Ayrıca, tüketim vergisi yetkilileriyle gizli anlaşma yaptı ve 1 crore Rs değerinde rüşvet verdi.
Acil servis, “Amita Arora diğer kişilerle işbirliği yaptı ve komisyonları kolaylaştırdı” dedi.
CBI başlangıçta FIR’ı sanığa karşı kaydettirdi ve ED, Kara Para Aklamayı Önleme Yasası kapsamında soruşturmayı üstlendi.
Şimdiye kadar Kokapet’ten Arun Ramchandra Pillai, Abhishek Boinpally ve Aurobindo’dan P Sarath Reddy tutuklandı.
PMLA soruşturması, 2021-22 Tüketim Polisinin, Delhi hükümetinin AAP liderleri tarafından eyalet hükümetinin hazinesi pahasına yasadışı fonlar oluşturmak için oluşturulmuş bir cihaz olduğunu ortaya çıkardı.
Polis, kasıtlı boşluklarla çerçevelendi ve toptancılar için yüzde 12’lik bir kar marjı, bunun yarısını AAP liderlerine rüşvet olarak almak üzere tasarlandı.