Delhi LG, devlet okulu öğretmenlerinin eğitim için Finlandiya’ya seyahat etmesini yasakladı: Manish Sisodia | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi hükümeti ile Vali Yardımcısı, Baş Bakan Yardımcısı arasında devam eden savaşın ortasında Manik Sisodia Perşembe günü LG’nin okul öğretmenlerinin eğitimleri için Finlandiya’ya seyahat etmesini yasakladığını iddia etti.
Eğitim portföyünün de sahibi olan Sisodia, AAP hükümetinin eğitim teklifini kabul ettiğini ve vali yardımcısına gönderdiğini iddia etti. VK Saxena eğitimin ülke içinde yapılabileceğini söyleyerek bunu “reddeden” kişi.
CM Arvind Kejriwal, öğretmenlerin yurt dışına eğitim için gitmesini engellemenin adil olmadığını söyleyerek LG’ye sert çıktı.
LG ofisinden iddialara hemen bir yanıt gelmedi.
“LG, Delhi hükümeti öğretmenlerinin eğitim için Finlandiya’ya gitmesini yasakladı. Hükümet 30 öğretmenin eğitimi için yapılan teklifi kabul etmiş ve LG’ye göndermişti. O (LG), eğitimin ülkede yapılabileceğini söyledi. bitti,” dedi Sisodia.
LG’nin, hizmetler departmanını “anayasaya aykırı bir şekilde” devralarak, Başbakan ve Eğitim Bakanı’nın kararını çocukların yararına bozduğunu iddia etti.
“Delhi hükümetinden öğretmenlerin aldığı ulusal ve uluslararası eğitim, Delhi’nin eğitim sisteminin iyileştirilmesine çok katkıda bulundu. LG, hizmetler departmanını devralarak başbakan ve eğitim bakanının kararını çocukların yararına bozdu. anayasaya aykırı” dedi.
Ayrıca, LG’nin seçilmiş hükümetin işleyişini “bozduğunu” ve Delhi’nin “eğitim devrimini” raydan çıkarmak için komplo kurduğunu iddia etti.
“Delhi’deki devlet okullarının sınav sonucu, girişimlerimiz sayesinde yüzde 99,6’ya yükseldi. Okullarımızdan yüzlerce çocuk HTE’lere ve en iyi tıp enstitülerine kabul ediliyor.
“Fakir bir ailenin çocuğu bile büyük hayaller kurabilir ve ülkedeki en iyi yüksek öğretim kurumlarına girebilir. Ancak LG, Delhi’deki eğitim devrimini rayından çıkarmakla meşgul” dedi.
“LG, bu eğitim modelini daha görkemli hale getirmeye yardımcı olmak yerine benzersiz girişimleri durdurmaya odaklanıyor. Bu çok utanç verici” dedi.
Kejriwal, öğretmenlerin eğitim için yurtdışına gitmesini engellemenin adil olmadığını söyledi.
“Delhi’deki devlet okullarından öğretmenleri yurt dışına eğitim için gönderdik. Bu, Delhi’deki eğitim devrimine çok katkıda bulundu.
“Yurt dışına çıkmalarını engellemek doğru değil. İyi ki (LG) benim yurt dışına çıkmamı engellemişsiniz ama bırakın öğretmenler eğitim için Finlandiya’ya gitsinler.” kejriwal dedim.
bu Eğitim Araştırmaları Devlet Konseyi ve Eğitim, Delhi, Delhi’deki devlet okullarından temel liderler ve Finlandiya’daki Jyvaskyla Üniversitesi’ndeki SCERT’den öğretmen eğitmenleri için beş günlük bir eğitim programı için bir teklif hazırlamıştı.