Delhi LG VK Saxena, AAP’den Jasmine Shah ve milletvekili ND Gupta’nın oğlunu güç disketlerinden çıkardı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi LG Birleşik Krallık Saxena AAP lideri Jasmine Sah ve AAP Rajya Sabha Milletvekili ND Gupta’nın oğlunu görevden aldı Naveen Gupta LG’nin ofisindeki kaynaklar Cumartesi günü Delhi’deki powerdiscoms yönetim kurulundan söyledi.
Onların yerine kıdemli memurlar getirildi, diye ekledi.
“LG, dört kişinin yasadışı istihdamını inceledi: Yasemin ŞahNaveen D Gupta, Umesh Tyagi ve JS Deswal, Delhi Power Company Limited (DPCL) adına kural hükümlerini ağır bir şekilde ihlal eden discom yönetim kurulunda hükümet adayları olarak,” enerji departmanından bir emir okur.
AAP, “LG’nin Jasmine Shah ve Naveen Gupta’yı diskalifiye yönetim kurulundan çıkarma emri yasa dışı ve anayasaya aykırıdır” diyerek yanıt verdi.
“LG’nin bu tür emir verme yetkisi yoktur. Sadece seçilmiş hükümetin elektrik alanında emir verme yetkisi vardır. LG, tüm SC emirlerini ve Anayasa’yı tamamen alaya almıştır. Açıktan açığa SC kararlarının kendisini bağlamadığını söyleyerek ortalıkta dolanmaktadır. AAP yaptığı açıklamada.
Kaynaklar, Delhi Transco’nun maliye bakanı, maliye bakanı ve MD’sinin artık alışılageldiği gibi söylem panosunda Delhi hükümetini temsil edeceğini söyledi.
Delhi LG’nin, BYPL, BRPL ve TPDDL disketlerinin yönetim kurullarına yasadışı bir şekilde hükümet adayı olarak atandığı iddia edilen Shah, Gupta ve diğer kişilerin derhal görevden alınmasını emrettiğini söylediler.
LG, Hindistan Anayasası’nın 239AA Maddesi uyarınca “görüş farklılığını”, Kejriwal hükümetinin “kanıtlanmış suistimal ve kötü niyete” rağmen hükümet adayları olarak devam etmekte ısrar etmesinden sonra, iddiaya göre 8.000 Rs’den fazla crore, kaynaklara atıfta bulunmuştu. iddia edildi.
Saxena konuyu karar vermesi için Hindistan Cumhurbaşkanına havale etmişti. Discomboard’lardaki “siyasi atamaların” derhal kaldırılmasını istemişti, dediler
Delhi hükümeti diskoteklerin yüzde 49 hissesine sahip.