Delhi: Teyakkuz dosyaları 2.405 sınıfın inşasında ‘ciddi usulsüzlükler ve yolsuzluk’ raporunu yayınladı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Delhi hükümetis İhtiyat Müdürlüğü Genel Sekretere bir rapor sundu Naresh Kumar iddia edilen “ciddi usulsüzlükler ve yolsuzluk” içinde inşa etmek 193 devlet okulunda 2.405 derslik.
Kaynaklar, DoV raporunun eğitim bayındırlık işleri departmanlarından yanıt istendikten sonra hazırlandığını ve “uzman bir kurum tarafından ayrıntılı soruşturma” önerildiğini söyledi. İhtiyat Departmanı ayrıca, yaklaşık 1.300 Rs’lik bir maliyetle kurcalamaya karışan “Eğitim Departmanı ve PWD’nin ilgili memurlarının sorumluluklarının belirlenmesini” tavsiye etti. Ayrıca, bulgularının PWD ve Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yanıtlarla birlikte değerlendirilmek üzere merkezi teyakkuz komitesine iletilmesini tavsiye etti.
DoV, bu davadaki raporu, Delhi hükümetinin çeşitli okullarında ek dersliklerin inşasında ciddi usulsüzlükler olduğunu iddia eden 17 Şubat 2020 Merkezi İhtiyat Komisyonu (CVC) raporuyla ilgili olarak 22 Ağustos 2022 tarihli bir şikayetle ilgili olarak sundu. PWD tarafından vurgulanmıştır. CVC, konuyla ilgili yorum almak için Şubat 2020’de raporu DoV’ye göndermişti, ancak AAP hükümetinin, LG VK Saxena’nın bu yılın Ağustos ayında Baş Sekreterden gecikmeyi istemesine kadar iki buçuk yıl boyunca rapor üzerinde oturduğu bildirildi. bu konuda bir rapor gönderin.
DoV, raporunda, danışman olarak atanmadan 21.06.2016 tarihinde yapılan çok önemli bir toplantıya katılmakla kalmayıp, ihale sürecini manipüle etmeye yönelik bazı usul hataları ve kural ve kılavuzların ihlali iddialarının yanı sıra, raporunda özellikle o zamanki Özürlü bakanın odası, ancak aynı zamanda Rs’nin ek mali sonuçlarıyla sonuçlanan “daha zengin spesifikasyonlar” adına iş sözleşmelerinde ihale sonrası değişiklikler için bakanı etkiledi. 205.45 crore.
Ancak, Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia, BJP genel merkezinde FIR, suçlama kağıdı ve uyanıklık raporlarının (AAP hükümeti ve yetkililerine karşı) yazıldığını söylüyor. Sisodia, “Bu nedenle Delhi hükümeti, teyakkuz dairesi tarafından baş sekretere gönderilen herhangi bir rapordan haberdar değil, ancak medyanın bu konuda bilgisi var” diye yanıtlıyor.