YENİ DELHİ: Yetkililer Perşembe günü, İcra Müdürlüğü’nün (ED), Delhi’deki tüketim vergisi politikasına yönelik devam eden kara para aklama soruşturmasıyla bağlantılı olarak likör iş adamı Amandeep Dhal’ı tutukladığını bildirdi.
Dhal, Brindco Sales Pvt Ltd.’nin direktörüdür.
Dhal, sorgusunun ardından Çarşamba gecesi Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) hükümleri uyarınca gözaltına alındığını söylediler.
Perşembe günü acil servisin gözaltına alınmasını isteyeceği yerel bir mahkeme huzuruna çıkması bekleniyor.
Bir CBI FIR’a göre, AAP Görevlisi Vijay Nair, Manoj Rai, Amandeep Dhal ve Sameer Mahandru, Delhi Hükümeti’nin 2021-22 yılı için Özel Tüketim Politikasının hazırlanmasına ve uygulanmasına aktif olarak dahil oldular.
ED’nin kara para aklama davası CBI FIR’den kaynaklanmaktadır.
Şimdiye kadar, ED bu davada iki suçlama veya kovuşturma davası açtı ve Dhal dahil toplam 10 kişiyi tutukladı.
Tüketim politikası geçen yıl Ağustos ayında rafa kaldırıldı ve Delhi LG daha sonra CBI’dan diğerlerinin yanı sıra devlet kurumları, bürokratlar ve içki satıcıları tarafından yapılan iddia edilen usulsüzlükleri ve yolsuzlukları soruşturmasını istedi.
Delhi Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia, davayla ilgili olarak Pazar günü CBI tarafından tutuklandı.
(PTI girişi ile)