Delhi tüketim vergisi davası: Sanık Arun Pillai mahkemeye ED’nin ifadelerini tahrif ettiğini ve onu imzalamaya zorladığını söyledi | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi’de özel tüketim vergisi dolandırıcılığı iddiasıyla ilgili bir kara para aklama davasına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Haydarabad merkezli iş adamı Arun Ramchandra Pillai, İcra Müdürlüğü’nün (ED) tutuklandığını iddia ederek bir şehir mahkemesine dilekçe verdi. ) davayla ilgili ifadelerini tahrif etmişti.
ED, Pillai’nin BRS MLC ve Telangana’nın başbakanı K Chandrashekar Rao’nun kızı K Kavitha ve yaklaşık 100 Rs tutarında rüşvet ödeyen içki kartelinin – “Güney Grubu” sözde solisti K Kavitha’nın yakın bir ortağı olduğunu iddia etmişti. 2020-21 için Delhi’de artık rafa kaldırılan tüketim vergisi politikası kapsamında ulusal sermayede daha büyük bir pazar payı elde etmek için Aam Aadmi Partisine (AAP) crore.
Özel Yargıç MK Nagpal, Pillai’nin başvurusunu acil servise bildirdi ve daireye yanıtını 13 Mart’a kadar sunması talimatını verdi.
Cuma günü mahkemeye sunulan dosyada, Pillai’nin avukatı teşkilat adına kaydedildiği iddia edilen ifadeleri geri çekmeye çalıştı.
Şüpheli, ED’nin kendisini, biri Kasım 2022’de olmak üzere iki belge imzalamaya ve bunları kendi ifadesi olarak sunmaya zorladığını iddia etti.
Pillai, 6 Mart’ta acil servis tarafından tutuklandı ve ertesi gün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme daha sonra onu 13 Mart’ta sona erecek olan ED nezaretine gönderdi.
Ajans, Pillai’nin Cumartesi günü ajansın önüne bırakılan Kavita’nın yakın bir arkadaşı olduğunu söyledi.
Acil Servis, politika formüle edilirken ve uygulanırken Pillai’nin diğer şüphelilerle yapılan toplantılarda “Güney Grubu”nu temsil ettiğini iddia etti.
Tüketim politikası geçen Ağustos ayında kaldırıldı ve ardından Delhi Vali Yardımcısı, CBI’dan diğerlerinin yanı sıra devlet kurumları, bürokratlar ve içki satıcılarının dahil olduğu iddia edilen usulsüzlükler ve yolsuzlukları soruşturmasını istedi.
(PTI girişi ile)