Delhi ve komşular depreme hazır olup olmadığını kontrol ediyor | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA) ve Delhi Afet Yönetim Kurumu (DDMA) Cuma günü, acil servislerin depreme hazırlık durumunu değerlendirmek için ortaklaşa bir tatbikat düzenledi.
Başkent, yüksek sismik aktiviteye tanık olabilecek IV. bölgededir.
Ulusal başkentteki 11 ilçe dışında, Haryana ve Uttar Pradesh’in birkaç komşu ilçesinde deneme tatbikatı yapıldı.
Tatbikat, Delhi Afet Yönetim Otoritesi’nin, başkenti güçlü bir depremin vurması durumunda şehrin darbeye karşı hazırlıklı olma durumu hakkında bir toplantı düzenlemesinden günler sonra gerçekleşti. Toplantıya LG VK Saxena başkanlık etti.
Tatbikat için çok katlı binalar, ticari merkezler, yerleşim alanları, alışveriş merkezleri ve halka açık yerler gibi çeşitli önemli yerler seçildi.
DDMA yetkilileri, tatbikatın müdahale ekiplerinin hazırlık durumunu, iletişim sistemlerini ve yerel makamlar ile acil servisler arasındaki koordinasyonu test etmeyi ve geliştirmeyi amaçladığını söyledi.
Müdahale ekiplerini almak ve afetle mücadele için bir görev gücü oluşturmak için hazırlık alanları faaliyete geçirildi.
Ayrıca, yerinden edilmiş kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kampları da faaliyete geçirildi.
Tatbikat öncesinde, 13 Mart’ta NDMA yetkilileri, bölge sulh hakimleri ve çeşitli dairelerin katıldığı bir koordinasyon ve oryantasyon konferansı düzenlendi.
NDMA düğüm noktası görevlisi Brig BS Thakar, bu tür tatbikatların potansiyel felaketlere hazırlanmak için önemli olduğunu söyledi.
DDMA özel CEO’su Sushil Singh, katılımcıların olay müdahale ekiplerinin oluşturulması ve acil durum operasyon merkezlerinin etkinleştirilmesi gibi afet yönetiminin kilit yönleri hakkında eğitildiklerini söyledi.