Delhi’de bir haftada 1 cr’den fazla likör şişesi satıldı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: 2022’de Noel Arifesinden Yeni Yıl Arifesine kadar 24 Aralık ile 31 Aralık arasında şehirde 218 crore değerinde rekor 1,14 crore likör şişesi satıldı, Delhi’den hükümetin tüketim vergisi dairesi tarafından paylaşılan veriler ortaya çıktı.
Aralık ayında ayrıca, 2019’dan bu yana bir yılın son ayının en yüksek seviyesi olan 13,8 lakh likör şişesinin günlük ortalama satışına tanık oldu ve yetkililerin söylediğine göre, hükümet likörden – özel tüketim vergisi ve katma değer vergisinden – 560 crore kazandı. Veriler, başkentte devlete ait dört şirket tarafından işletilen yaklaşık 520 içki dükkanından toplandı.
Yetkililer, otel, kulüp ve restoranlardaki yaklaşık 960 barda tüketilen içkinin fazla olduğunu ve veri toplanmaya devam edildiğini sözlerine ekledi.
Aralık ayının son haftası ve Diwali’ye giden üç ila dört gün, alkol endüstrisi için “festival mevsimi” olarak kabul edilir ve bir yıl içinde maksimum satışlara tanık olur. Ekim 2022’deki Diwali sezonunda, değeri 100 crore Rs’den fazla olan 48 lakh şişe satıldı.
İçecek endüstrisi, uyanıklık departmanının aşağıdakilerin formülasyonu ve uygulanmasındaki eksikliklere işaret etmesinin ardından 2022’de büyük bir çalkantı yaşadı. Delhi Özel Tüketim Özel oyunculara mağaza açmaları için bölgelere atanan Politika 2021-22. Sonrasında CBI Bir dava kaydettikten sonra, Delhi hükümeti politikayı geri çekti ve şehirde yalnızca devlet tarafından işletilen içki dükkanlarının faaliyet göstermesine izin veren eski tüketim vergisi rejimini uygulamaya koydu.
TOI’nin ulaştığı verilere göre, 31 Aralık’ta şirket tarafından işletilen likör dükkanlarında en fazla likör şişesi satıldı. O gün, çeşitli marka ve boyutlarda 20 lakh şişe toplam 45,3 Rs değerinde satıldı, ardından 24 Aralık’ta 28,8 Rs değerinde 14,7 lakh şişe satıldı. 27 Aralık, Rs 19,3 crore değerinde 11 lakh şişenin biraz altında bir çetele ile geçen sezon satılan en az likör şişesi sayısını gördü.
Yetkililer, Diwali festival sezonunun ve Noel Yeni Yılı Pandemi boyunca nispeten bastırılmış iki yıllık partinin ardından 2022’de mega bir olaydı ve alkol satışlarına da yansıdı.
Aralık ayrıca, son üç yılda 13,8 lakh likör şişesiyle en iyi ortalama günlük satışı gördü. 2019’da 12,55 lakh, 2020’de 12,95 lakh ve 2021’de 12,52 lakh likör şişesi satıldı.
Yetkililer, hükümetin Eylül 2022’de likör satışlarından 789 Rs, Ekim’de 534 Rs ve Kasım’da 631 Rs crore kazandığını söyledi.