Delhi’de tüketim vergisi davası: Manish Sisodia’nın adli tutukluluğu 3 Nisan’a kadar uzatıldı, kefalet duruşması Salı günü | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Pazartesi günü bir Delhi mahkemesi, eski Delhi başbakan yardımcısı Manish Sisodia’nın tüketim vergisi davasında tutukluluk süresini 14 gün uzattı.
Sisodia şu anda İcra Müdürlüğü’nün (ED) gözetimi altındadır ve adeta mahkemeye çıkarılmıştır.
Bu dava, Delhi Ulusal Başkent Bölgesi (GNCTD) Hükümeti tarafından tüketim vergisi politikasının geliştirilmesi ve uygulanmasında iddia edilen usulsüzlüklerle ilgilidir.
Özel yargıç MK Nagpal Pazartesi günü Sisodia’nın tutukluluğunu 3 Nisan’a kadar uzatmaya karar verdi. Bu davayla ilgili kefalet talebinin 21 Mart’ta görüşülmesi planlanıyor.
Eski Delhi bakanı ve Aam Aadmi Partisi’nin (AAP) lideri. Manik Sisodia mahkemeye yaptığı kefalet başvurusunda, tüm tahsilatlar zaten yapılmış olduğundan, kendisini gözaltında tutmanın verimli bir hedef olmayacağını belirtmiştir.
Sisodia, Merkez Soruşturma Bürosu’nun (CBI) talebi üzerine soruşturmaya katıldığını da belirtti. Bu davada tutuklanan diğer zanlılar da kefaletle serbest bırakıldı. Sisodia ayrıca, Delhi’nin Başkan Yardımcısı olarak önemli bir anayasal konuma sahip olduğunu ve toplumda derin köklere sahip olduğunu belirtti.
Sisodia kısa süre önce İcra Müdürlüğü tarafından GNCTD’nin tüketim vergisi politikasının formülasyonu ve uygulanmasındaki usulsüzlükler iddiasıyla ilgili bir kara para aklama davasında tutuklandı.
Rouse Avenue Mahkemesi daha önce Sisodia’nın CBI’ye gönderilmesine karar vererek, zanlının duruşma öncesi gözaltı sırasında sorgusunun Yüksek Mahkeme yönergelerine uygun olarak CCTV ile izlenen bir yerde yapılacağına ve söz konusu görüntülerin CBI tarafından saklanacağına karar vermişti.
Sisodia, CBI ve ED tarafından, GNCTD’nin özel tüketim vergisi politikasının oluşturulması ve uygulanmasındaki usulsüzlükler iddiasıyla ilgili devam eden bir soruşturmada tutuklandı.
Mahkeme daha önce Sanığın bu davada daha önce iki kez soruşturmaya katıldığını tespit etmiş, ancak sorgusu ve sorgusu sırasında kendisine yöneltilen soruların çoğuna tatmin edici bir yanıt vermediği de tespit edilmiştir. bu nedenle, bugüne kadar yürütülen soruşturmada aleyhine sunulduğu iddia edilen suçlayıcı deliller için meşru bir açıklama sunmamıştır.
(ANI’den gelen girdi ile)
Kol saati Delhi tüketim vergisi davası: Mahkeme, AAP lideri Manish Sisodia’nın tutukluluğunu uzattı