Denemeler için Satyendar Jain’e fast food verin: Delhi’deki mahkeme | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Bir mahkeme Çarşamba günü Delhi’deki Tihar Hapishanesi yönetimine tebligat gönderdi Bakan Satyedar Jain‘nin cezaevi yetkililerinin hücresinin CCTV görüntülerini medyaya ‘sızdırmasını’ durdurmak için talimat talebi. Mahkeme ayrıca Tihar hükümetine Jain’e dini hızlı yargılama kuralları uyarınca yiyecek sağlama emri verdi.
Özel Yargıç Vikas Dhull’un mahkemesi şunları belirtti: “Tihar Hapishanesi yönetiminin, başvurana/sanık Satyendar Kumar Jain’e, eğer dini oruç günündeyse, Kural 339 ve 341’e tabi olarak, bir alt yargılama için uygun olan yiyecekleri sağlamasına izin verin. 1124 Delhi Hapishanesi Kuralları, 2018 ile.” Bir sonraki duruşma Perşembe günü yapılacak.
Jain, cezaevi yönetiminin son 12 gün boyunca kendisine dini inançlarına göre meyve de dahil olmak üzere temel gıdaları vermeyi bıraktığını ve 21 Ekim’den bu yana MRI taramaları da dahil olmak üzere tıbbi kontrollerini ertelediğini bildirdi. Jain’in huzuruna çıkan kıdemli avukat Rahul Mehra, bakanın dini oruç sırasında özel bir diyet hakkına sahip olduğunu ve bunun durdurulamayacağını bildirdi. Mahkemeden cezaevi idaresinden davaya devam etmesini istemesini talep etti. “Ben restoran yemeği istemiyorum. Lüks istemiyorum. Bu benim temel hakkım. Hiçbir şey istemiyorum. Gajar, muli bhi nahi khane doge (Havuç ve turp gibi kök sebzeleri bile yiyemez miyim),’ diye araya girdi Mehra.
Hapishane el kitabına göre: “Dini oruç tutan mahkûmlara yerel adetlere göre oruca uygun ek yiyecekler (patates, meyve vb.) orucun düzgün bir şekilde yerine getirilmesi için hükümet emirlerinin izin verdiği gün.”
Mahkeme, cezaevi yönetiminden Jain’in son altı ayda beslendiği gıda maddeleri, son beş ayda oruç tutup tutmadığı ve son 10-12 gün içinde diyetin kesilip kesilmediği hakkında bir rapor sunmasını istedi. . . Hapishane yetkililerinin ayrıca Jain’in kilosunu ve herhangi bir MRI taramasını ayrıntılandıran tıbbi raporları sunması gerekecek. Mahkeme ayrıca Perşembe gününe kadar MR çektirmeme nedenlerini, Jain’in durumunu ve alacağı tedaviyi mahkemeye açıklayacak.
Mehra, Jain’in başına bir şey gelmesi niyetiyle acı çekmeye zorlandığını iddia etti. “Cezaevi el kitabında her şeyin sağlanmasına dair hükümler var ve bunu reddediyorlar. Şok oldum” dedi.
Tihar Hapishanesinin hukuk görevlisi Abhijit Shankar, bildiği kadarıyla Jain’in diyetini durdurmak için herhangi bir emir çıkarılmadığını söyledi. Diyetle ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlamak için mahkemeden davayı durdurmasını talep etti.
Mahkeme ayrıca, sızan CCTV görüntüleri ile ilgili olarak Tihar hükümetinin yanıtını istedi. Başvuru, duruşma devam ederken Çarşamba günü Mehra tarafından taşındı. Perşembe günü saat 14.00’te tekrar dinlenecek.
Mehra, her gün belirli bir zamanda sızıntı olduğunu iddia etti. “Bütün sistemle alay edilmemeli. Sızıntılar her gün oluyor ve Sayın Yargıç izliyor. Dün (İcra Müdürlüğü) geldiler ve Sayın Yargıç kendilerine süre verdi. Bunun (sızıntının) olacağını Sayın Yargıç’a bildirdim” dedi. Kıdemli avukat, “medya süreci” nedeniyle Jain’in haklarının göz ardı edildiğini iddia etti. “Girişimleri bir medya davası yoluyla mahkemeye baskı yapmak, ancak mahkemenin baskı altında olmayacağından eminim” dedi.