Dört erkek tarafından 3.000 Rs üzerinde dövülen Dalit bir adam Gurugram hastanesinde öldü | Haberler

Forya

Global Mod
Global Mod

GURUGRAM: Ghoshgarh köyünde 33 yaşında bir Dalit erkek Gurugram Polisin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, para anlaşmazlığı nedeniyle dört kişi tarafından dövülerek öldürüldü.
Salı akşamı, şüpheli kurbana sopalarla saldırdı ve onu evinin önünde bıraktı. Kurban Çarşamba akşamı tedavi gördüğü sırada öldü.
Polise göre, kurban Inder Kumar, Ghoshgarh’daki evinde bir bakkal dükkanı işletiyordu.
Yaklaşık dört gün önce, köyünden bir adam olan Sagar Yadav, elektrik faturasını ödemek için ona 19.000 Rs borç vermişti.
Polis, Inder’in 19.000 Rs’den 3.000 Rs harcadığını ve faturayı ödemediğini söyledi.
Kurbanın babası Deepchand tarafından yapılan şikayete göre, Sagar Pazartesi günü evlerine geldi ve kalan 16.000 Rs’ye el koydu ve Inder’e kalanını bir an önce iade etmesi için bir ültimatom verdi.
“Salı gecesi Sagar, oğlumu köy tapınağının yanına çağırdı. Akşam 7:30 civarında Sagar beni aradı ve Inder’in parayı yarın iade edeceğine söz verdiğini ve vermezse benim vermek zorunda kalacağımı söyledi.” polise göre Deepchand şikayetinde ona parayı ver” dedi.
“Kabul ettim ama bir saat sonra Sagar ve üç kişi oğlumu evimin önünde acı içinde inler halde bıraktılar. Oğlum bana köyden Sagar, Azad, Mukesh ve Hitesh’in sopalarla dövdüğünü söyledi.
“Onu tedavi için Pataudi’deki bir hastaneye götürdük, buradan sivil hastane Gurugram’a sevk edildi ve burada Çarşamba gecesi geç saatlerde öldü” diye ekledi.
Şikayetin ardından, Perşembe sabahı Bilaspur Polis Karakolunda ICP ve SC/ST Yasasının 302. Bölümleri (Cinayet) uyarınca Sagar, Azad, Mukesh ve Hitesh aleyhine bir FIR kaydı yapıldı.
Bilaspur Karakolu SHO Müfettişi Rahul Dev, “Otopsinin ardından cesedi yakınlarına teslim ettik. Şüpheliler saklanıyor ancak ekibimiz onları yakalamak için baskınlar düzenliyor ve yakında tutuklanacaklar” dedi.
(PTI girişi ile)