MUMBAI: Mayıs 2022’de Dr. Mariya ayaz ahmet felaket geldiğinde Homeopati lisansüstü sınavlarına hazırlanıyordu. Hekim annesi Dr. Mumbai’nin merkezindeki yoğun Nagpada’da bir klinik işleten Farzana, Covid-19’a yakalandı ve ona yenik düştü.
Ancak, bu kasvetli ve zor koşullara rağmen, bu Nagpada kızı, sevgili annesini kaybetme trajedisinin akademik performansını etkilemesine izin vermedi. Maharashtra Sağlık Bilimleri Üniversitesi (MUHS), Nashik tarafından yürütülen 2022 MD (Homeopati) sınavlarında başarılı oldu ve altın madalya kazandı.
Ahmed şimdi annesinin Nagpada’daki kliniğini yönetiyor, ancak o özel veya devlet hastanesinde iş bulabilirdi. “Annemin anılarının solup gitmesine izin vermek istemiyorum. Bir itibar kazanmıştı ve hastaları arasında muazzam bir iltimasa sahipti. Onun iyi işlerine devam etmek ve insanlara annemin kızı olduğumu bildirmek istiyorum” dedi.
Gazeteci babası Aijaz Ahmed ve hukuk öğrencisi erkek kardeşiyle birlikte yaşadıkları travmatik günleri ve geceleri hatırlıyor. Talha Annesinin Kovid’e yenik düşmesinin hemen ardından, KKD kitleriyle annesinin kliniğine gideceğini, ev işlerini yapacağını, babasını ve küçük kardeşini teselli edeceğini söyledi. “Anne ve babamın en büyük çocuğuyum. Hayatım boyunca şımartıldım ve annem gelene kadar çalışmalarıma konsantre olmamı istediği için mutfağa girmeme izin verilmedi” diye hatırlıyor.
Şok ve acıdan çıktı ve her şeyi kontrol altına aldı. “Babam teselli edilemezdi ve erkek kardeşim harap oldu. Desteğe ihtiyaçları vardı” dedi. “Kalbim kırılmıştı ve bu Mary kim bana umut verdi. İşlerin kontrolünü eline aldı ve işime devam etmem için beni cesaretlendirdi. Cesur bir kız,” diyor gururlu babası Ahmed. Ahmed, Mariya’nın annesine o kadar yakın olduğunu, büyüdükten sonra bile annesinin yatağında, anne ve kızı kucaklaşarak uyuduğunu hatırladı. Ahmed, “Yalnızlık beni öldürürdü ama Mariya zekası, zekası ve olgunluğuyla dünyamızı doldurdu” diye ekledi.
Daha önce Mariya, Jalna’daki Guru Mishri Homeopatik Tıp Koleji ve Hastanesi’ndeki BHMS sınavlarını çok başarılı bir şekilde geçmiş ve iki altın madalya kazanmıştı.