ED, BRS lideri K Kavitha’nın aleyhindeki davaları erteleme talebini reddediyor; 20 Mart için yeni celpname yayınladı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: İcra Müdürlüğü (ED) Perşembe günü BRS liderini reddetti K. Kavithakadar aleyhindeki yargılamanın ertelenmesi talebi Yüksek Konsey 20 Mart’ta sorgulanmak üzere kendisine yeni bir tebligat gönderildiği için tutuklanma ve mahkeme celbinden korunma talebine ilişkin karar Delhi tüketim vergisi kara para aklama davasıdedi yetkililer.

bu Telangana Sabah MLC, Delhi davasının soruşturma görevlisine altı sayfalık bir dilekçe ile “yetkili” bir “yetkili” gönderdi ve kendisinin şahsen görünmesini açıkça gerektirmediği için 16 Mart celbini atladığını söyledi.
ED’ye yazdığı mektupta Kavitha, “Yüksek Mahkeme önündeki yargılamanın kutsal ve suçlanamaz olduğunu ve mevcut mahkeme celbi ile ilgili herhangi bir başka işlem yapılmadan önce sonucunun beklenmesi gerektiğini size alçakgönüllülükle yalvarıyorum.”
“Sayın Yargıtay’dan uygun emir(ler) veya talimat(lar) gelene kadar yargılamanın ertelenmesini tekrar talep ediyorum” diye yazdı.
Çarşamba günü Yüksek Mahkeme, Kavitha’nın tutuklanmaya karşı koruma talebini 24 Mart’ta dinlemeyi ve bu davada acil servis tarafından kendisine karşı çıkarılan celplere itiraz etmeyi kabul etti.

Delhi tüketim vergisi politikası davası: BRS lideri Kavitha, 9 saatlik sorgulamanın ardından acil servis ofisinden ayrıldı

Delhi tüketim vergisi politikası davası: BRS lideri Kavitha, 9 saatlik sorgulamanın ardından acil servis ofisinden ayrıldı

Teşkilattaki kaynaklar, davaya karışan/tutuklanan diğer zanlılarla fiziksel ve belgelere dayalı olarak yüz yüze gelmesi gerekliliği de dahil olmak üzere, devam eden ve önemli bir aşamada olan soruşturma göz önüne alındığında, savunmasının reddedildiğini söyledi.
Yetkililer, Kavitha’nın önümüzdeki hafta 20 Mart’ta ortaya çıkmasının istendiğini söyledi.
44 yaşındaki siyasetçi bu davada ilk olarak 11 Mart’ta sorgulandı ve 16 Mart’ta tekrar ifade vermesi istenmeden önce orada yaklaşık dokuz saat kaldı.
Kavitha mektubunda acil servise yaptığı ilk açıklamadan bahsetti ve burada “tüm ilgili bilgileri sağladığını ve tüm soruları bilgim, yeteneğim ve anlayışım dahilinde en iyi şekilde yanıtladığını” söyledi.
Ancak Kavitha, o gün telefonunun teşkilat tarafından “ele geçirilmiş” olmasına ve teşkilatın bu yöndeki önceki “kesin iddiasına” rağmen herhangi bir tutuklu zanlıyla fiziksel olarak karşı karşıya gelmemesine şaşırmış ve “şok olmuştu”.
Ayrıca ajansa, bir kadın olarak sorgulanmak üzere acil servise çağrılmaması gerektiğini, ancak bu uygulamanın ya video bağlantısı yoluyla yapılması gerektiğini ya da müfettişlerin aynı şekilde onun evini ziyaret edebileceğini yazdı.
“Bu nedenle, yürütülmekte olan soruşturmanın yasanın kutsallığına sahip olmayabileceğine ve özgür, adil veya tarafsız bir soruşturma veya soruşturma beklentimin ciddi şekilde tehlikeye atıldığına inanmak için nedenlerim var ve ciddi korkularım var” diye yazdı. .
Resmi kaynaklar, 11 Mart’ta acil servis ofisinde geçirdiği dokuz saat boyunca, kendisiyle yakın bağları olduğu iddia edilen davanın tutuklu zanlısı Haydarabad’da yaşayan işadamı Arun Ramchandran Pillai’nin ifadeleriyle karşı karşıya kaldığını söylemişti. davaya karışan diğer bazılarınınkiler.
BRS MLC beyanı, Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) bağlamında düzenlenmiştir.
Kavitha, BJP liderliğindeki merkezin Acil Servis’i “kullandığını” çünkü Safran partisinin Telangana’ya “arka kapı” giremediğini iddia ederek yanlış bir şey yapmadığını iddia etti.
ED’ye göre Pillai, Kavitha ve diğerleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen bir içki karteli olan ve Aam Aadmi Partisi’ne (AAP) 100 Rs civarında rüşvet ödediği iddia edilen “güney grubunu temsil ediyordu” demişti. şimdi yıkıldı delhi’de tüketim politikası 2020-21 için.
ED’ye göre “güney grubu” Sarath Reddy (Aurobindo Pharma’nın destekçisi), Magunta Srinivasulu Reddy (Andhra Pradesh’teki Ongole Lok Sabha koltuğundan YSR Kongre Milletvekili), oğlu Raghav Magunta, Kavitha ve diğerlerinden “oluşur.
ED ayrıca Pillai’nin duruşma öncesi tutukluluk belgelerinde, davada Kavitha’nın “benami yatırımlarını temsil ettiğini” iddia etti.
BRS lideri daha önce olayla ilgili olarak Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) tarafından sorgulanmıştı.
ED şimdiye kadar davayla ilgili olarak eski Delhi başbakan yardımcısı ve AAP lideri Manish Sisodia da dahil olmak üzere 12 kişiyi tutukladı.
Ayrıca Kavitha ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir muhasebeci olan Butchi Babu’nun “K Kavitha ile Başbakan (Arvind Kejriwal) ve Başbakan Yardımcısı (Sisodia) arasında siyasi bir anlayış olduğunu” söylediği ifadesini de içeriyor. 19-20 Mart 2021’de Vijay Nair ile bir araya geldi”.
Nair, davada hem ED hem de CBI tarafından tutuklandı. Butchi Babu, CBI tarafından tutuklandı.
Butchi Babu’nun açıklamasına göre Nair, “(tüketim) politikası açısından yapabilecekleriyle Kavitha’yı etkilemeye çalıştı”.
ED açıklamasında, “Vijay Nair, Başbakan Arvind Kejriwal ve Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia adına hareket etti.”
Delhi hükümetinin 2021-2022 için likör satıcılarına lisans verme amaçlı tüketim vergisi politikasının kartelleri etkinleştirdiği ve bunun için rüşvet ödediği iddia edilen bazı satıcıları kayırdığı iddia ediliyor, bu suçlama AAP tarafından şiddetle reddedildi.
Politika daha sonra kaldırıldı ve Delhi Vali Yardımcısı bir CBI soruşturması önerdi, ardından Acil Servis PMLA kapsamında bir dava kaydetti.
(PTI girişleri ile)