En tehlikeli atık nedir ?

Coinci

Global Mod
Global Mod
En tehlikeli atk nedir?

Atk, cevreye zarar verme potansiyeline sahip her turlu maddeyi ifade eder. Ozellikle cok kimyasal iceren veya zararl maddelerin bulundugu atklar, zararl maddelerin tahliyesi ya da cevreye zarar vermesi gibi tehlikeler olusturabilir. En tehlikeli atklarn kimyasal ozellikleri

En tehlikeli atklar, cevre icin zarar teskil edebilecek kimyasal ozelliklere sahiptir. Bu atklar, cevreye kimyasal zehirlenme, hava kirliligi, su kirliligi, toprak kirliligi, biyolojik cesitlilik kayb, saglk problemlerine neden olma veya zehirli maddelerin havaya, topraga veya suya karsp kirlilik yaratma potansiyeline sahiptir. Klorlu hidrokarbonlar (KHKlar) ve kursun, atmosferdeki oranlarna bagl olarak zehirlenme, hava kirliligi, su kirliligi veya toprak kirliligi gibi cevresel sorunlara neden olabilen iki onemli zararl madde olarak bilinir.

En tehlikeli atklarn kaynaklar

En tehlikeli atklar, tarmsal veya endustriyel faaliyetlerin sonucu olusabilir. Tarmsal faaliyetler, Cevre ve Orman Bakanlg tarafndan yurutulen onlemlerin kapsam dsnda kalabilir ve bu faaliyetlerin sonucu olarak cevreye zarar verebilecek atklar olusabilir. Endustriyel faaliyetler ise, cogu zaman atk suyun artlmas, islemler veya uretim srasnda cevreye zararl maddelerin ckarlmas gibi atk yonetimi onlemleri alnmadan yurutulur.

En tehlikeli atklarn cevresel etkileri

En tehlikeli atklar, cevresel etkilerin cesitli olceklerde olmasna neden olabilir. Bu etkiler, hava kirliligi, su kirliligi, toprak kirliligi veya biyolojik cesitlilik kayb gibi cevresel etkilere neden olabilir. Ozellikle KHKlar ve kursun, cevreye zarar veren iki onemli zararl madde olarak bilinmektedir.

En tehlikeli atklarn yonetimi

En tehlikeli atklarn yonetiminde, cevreye zararl maddelerin ckarlmas, uretim srasndaki kimyasal islemlerin iyilestirilmesi ve atk suyun artlmas gibi bircok atk yonetim onlemi alnmaldr.